Bordo-Mavi Gönüllüler Derneği sosyal içerikli projeleriyle adından söz ettirerek adeta fark yaratıyor. Dernek son dönemlerde adından sıkça söz ettiren örnek bir çalışmaya daha imza attı. Sosyal farkındalık oluşturma adına özel gereksinime ihtiyaç duyan engelli Trabzonspor taraftarı için forma kampanyası başlattı. Trabzon’da Sönmez Zengin’e formasını Trabzonspor eski gol kralı Fatih Tekke verdi. Bordo-mavili formayı Sönmez Zengin’e veren Tekke birlikte “Bize her yer Trabzon” dedi.
Projeyle ilgili olarak bilgi veren Bordo-Mavi Gönüllüler Derneği Trabzon Temsilcisi Murat Çebi ve Emre Yeşilyurt “Bordo Mavi Gönüller olarak Türkiye'nin 81 ilindeki 81 Trabzonsporlu engelli kardeşlerimize imzalı forma kampanyası düzenledik” dedi.
BORDO-MAVİ’NİN YÜKLEDİĞİ MİSYON
BMGD Başkanı Yusuf Ünal projeyle ilgili olarak şu bilgileri verdi:
“Trabzonspor'un Anadolu'nun her yerinde milyonlarca taraftar kazanmasına sebep olan en önemli sebep mücadelesi ve başardıkları ile Anadolu’nun direniş kahramanları Kuva-yi Milliye’ye benzetilmesidir. Parayı, ekonomiyi, zenginliği ve refahı temsil eden İstanbul ve İstanbul sermayesine karşı Anadolu insanının da bir şeyleri başarabileceğini kanıtlayan ve şampiyonlukların üç takımın arasında pay edildiği yıllarda ortaya çıkmış olan Trabzonspor tahmin ettiğimizden de çok büyük. Bunu bizzat bu proje sayesinde öğrenmiş olduk. Bu projeyi yaparken o kadar güzel hikayelere şahit olduk ki, oturup ağlanacak cinsten. Türkiye'nin her yerinde Trabzonlu olmayan ancak bu renklere sevdalı o kadar insanla tanıştık ki gerçekten inanılmaz. Sevdamız Trabzonspor'un ne kadar büyük olduğunu anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalıyor. Anadolu insanının da bir şeyler başarabildiğini defalarca kanıtlayan büyük bir misyonun mirasına sahip Bordo Mavi bir sevda. Trabzonspor taraftarı, üzerine yüklendiği bu misyon üzerinden takımlarına aşkla bağlı. Futbolun bu şehirde bu kadar sevmesinin de en büyük sebebi bu olsa gerek.”
Ünal, kendilerinin başlattığı bu sosyal farkındalık projesine imkanı olan her Trabzonsporlunun desteğini beklediklerini kaydetti.
ŞAMPİYONLUĞU ONLARA HEDİYE EDELİM
Bordo-Mavi Gönüllüler Derneği Başkan Yardımcısı Batuhan Genç de projeye büyük emek verdiklerinin altını çizerek, “Trabzonspor’un içinde olduğu her çalışma, her proje bir kitap olacak cinsten. Kolay olmadı ancak sonucunu görünce yaşadığımız mutluluk anlatılamaz. Bizler kulübümüzden ve takımımızdan tek beklentimiz, bu sezon şampiyonluğu kazanıp öncelikle bu kardeşlerimize hediye etmeleri. Biz bu sezon şampiyonluğu tanıdığımız en güzel taraftarlarımız, bu güzel kardeşlerimiz için istiyoruz” ifadelerini kullandı. Genç, BMGD olarak proje üretmeye devam ettiklerine de vurgu yaparak, “Özellikle Trabzonspor Kulübümüze ekonomik anlamda katkı sağlayacak proje üretmek istiyoruz. Bunun için de çalışan bir ekip olarak bundan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.