Geçtiğimiz hafta pazar günü Trabzon Şenol Güneş Akyazı Spor Kompleksinde oynanan Trabzonspor Fenerbahçe maçı öncesi Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız Fenerbahçe Kulüp başkanı Ali Koç'la çekilmiş olduğu fotoğrafını sosyal paylaşım sitesinden paylaşmış ve alınan tepkiler üzerine bu fotoğrafı sosyal paylaşım sitesinden kaldırmıştı.

Bunun üzerine basında çıkan haberlerde  tepkiler fotoğrafı kaldırttı gibi paylaşımlar yapıldı.Tepkiler daha artınca Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız konuya açıklık getirerek sosyal paylaşım sitesinden kamuoyuna açıklama yazısı paylaştı. Başkan Kurukız'ın sosyal paylaşım sitesinde paylaşımı;

Cumartesi günü Trabzon’da oynanan Fenerbahçe maçı öncesi Başkan Ali koç’a hoşgeldin Ali Başkan ama hiç şansınız yok sizi yeneceğiz dedim. Paylaşımın ardındanda maç öncesi olduğu için uygun olmayacağını düşündüm ve kaldırdım. Bazı fırsatçılar maalesef çok kötü birşeymiş gibi yoğun eleştiri yapmaktadırlar. Bizim yetişmemizde Türk kültürünün ve islam ahlakının etkisi vardır. Gelen misafir hoşlanır. Refik kurukız’ın Trabzonsporluluğunu kimse tartışamaz. Fenerbahçe’nin ve yönetiminin yada futbolcularının yaptığı yanlış söylem ve eylemlerini kabul etmemiz mümkün değil ve en sert şekildede eleştiririm. Ancak rakipte olsa, şike yapmış bir kulüp olarak, yada futbolumuzun içine düştüğü kirlenmeye milliyetçi hareket partili bir belediye başkanı olarak, önce ülkem ve milletim anlayışı çerçevesinde, Fenerbahçe takımı ve yöneticilerine düşmanca davranış ve tutum içinde olmam mümkün değildir. Sonuçta bu bir müsabakadır ve bu senenin o sene olduğuna yürekten inanmaktayım. Yani Trabzonsporun şampiyon olacağını gelen misafir takım yöneticilerinede söyledim.Saygılarımla kamuoyuna duyurulur;dedi.