Başkan Genç, şampiyonluk kutlamalarını organize eden ve sorunsuz bir şekilde geçmesini sağlayan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’na, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Murat Zorluoğlu’na, Trabzon Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan’a, Trabzon Jandarma Komutanı Albay Adem Şen, Ortahisar Belediyesi ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi zabıtalarına ve taraftarlara ayrı ayrı teşekkür etti.
Başkan Genç, açıklamasında şampiyonluk kutlamalarının olaysız geçmesinin ve uluslararası medyada gündem olmasının Trabzon şehri için çok büyük bir başarı olduğunu dile getirdi.
“TRABZONSPOR’UN ADI BÜTÜN DÜNYAYA YAYILDI”
Trabzon şehrinin adının ve Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarıyla birlikte bütün dünyaya yayıldığını ve bunun bir sportif faaliyet yanında çok iyi yönetilmiş bir tanıtım ve reklam çalışması olduğunu kaydeden Genç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Trabzonsporumuzun şampiyonluğunun netleşmeye başlamasıyla birlikte şehrimiz uzun zamandan beri şampiyonluk kutlamalarına hazırlanıyordu. Trabzon Büyükşehir Belediyemiz, Trabzon Valiliğimiz, Trabzon Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımızın koordinasyonunda bütün dünyaya örnek olacak coşkulu ve heyecanlı bir kutlama etkinliği organize ettik. Öyle ki, gerek yurt içinde birçok şehirde, gerekse yurt dışında pek çok ülkede Trabzonsporumuzun şampiyonluğu sevinç ve coşkuyla kutlandı. Bu anlamda Trabzonsporumuzun şampiyonluğu uluslararası medya organlarında da çok geniş yer buldu. Şehrimizin dört bir yanında başarılı bir şekilde organize edilen şampiyonluk etkinliklerinden kesitler halinde Türkiye’nin yanı sıra dünya basınında da övgüyle bahsedildi. Bütün kamu kurumlarımızla birlikte, sivil toplum örgütlerimizin ve kanaat önderlerimizin uyarıları sonuç verdi ve son dönemin en organize, en geniş katılımlı, en çok yankı uyandıran ve en başarılı şampiyonluk etkinliğine imza atıldı. Bu başarıda emeği geçen; başta Trabzon Valiliğimiz olmak üzere Trabzonspor kulübümüze, Trabzon Büyükşehir Belediyemize, İl Emniyet Müdürlüğümüze, İl Jandarma Komutanlığımıza, Ortahisar ve Büyükşehir Belediyemizin zabıta ekiplerine, özel güvenlik görevlilerimiz ile taraftarlarımıza teşekkür ediyorum.”