Trabzonsporlu Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a hakaret eden Fenerbahçeli Rektör Yardımcısı 10 bin lira ödeyecek. Başkan tazminatla  kazandığı para ile Trabzonspor forması dağıtacak.



Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Fenerbahçe ile ilgili yaptığı eleştiri mesajı sonrası  Fenerbahçeli Erzincan Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı A. U. N’nin sosyal medyadan hakarete varan saldırısına uğramıştı.

FENERBAHÇE'YE LİMİTİ ELEŞTİRMİŞTİ 

Başkan Mustafa Bıyık “Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor camiasına iğrenç ötesi saldırılarının karşılığını aldı! Limit aşımı yapan diğer kulüplere puan silme/transfer yasağı cezası verilirken, 101 milyon limit aşımı yapan Fenerbahçe’ye 16 milyon limit eklenerek transfer yapma olanağı sağlandı! Yazık! #NihatÖzdemirİstifa” ifadelerini kullanıp federasyonu istifaya davet etmişti.

KANSIZ BİLE DEMİŞTİ 

Bu mesaj sonrası  Fenerbahçeli Erzincan Üniversitesi Rektör Yardımcısı A. U. N., Başkan Bıyık’ın fotoğrafını kullanarak Facebook hesabından, “Fenerbahçelilere dil uzatan nesebi gayri sahih olan Trabzon Yomra Belediye Başkanı bu şer.. işte. Unutmadan; bu adam aynı zamanda kansız ve soys…r” hakaret içeren sözler paylaştı.

AMİGO GİBİ DAVRANDI 

Bu mesajı Mustafa Bıyık Avukatı Samet Salih Bekiroğlu aracılığıyla dava etti. Amigo gibi davranan Rektör Yardımcısı  A. U. N’, Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen dahil bordo mavi camiadan ve bir çok yerden gelen tepkiler üzerine üniversitedeki görevinden ayrılmıştı!

10 BİN LİRA HÜKMETTİ 

Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen hakaret davası sonuçlandı. Mahkeme heyeti Eski Rektör Yardımcısı Prof Dr  A.U.N’yi 10 bin lira tazminata mahkum etti.

YASAL FAİZİYLE VERECEK 

Kararda şu ifadelere yer verildi;

“Hakaret eylemi neticesinde müvekkilin derin üzüntü duyması ve kişilik hakları saldırıya uğraması neticesinde hak ve nesafet ilkeleri uyarınca 10.000.00 TL manevi tazminatın olay tarihi olan 25.01.2020 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalıdan hükmen tahsiline, yargılama giderleri ile avukatlık ücretinin de davalı üzerinde bırakılmasına karar verildi.”

BORDO MAVİLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ 

Başkan Mustafa Bıyık,”Ağza alınmayacak hakaretleri yapanlar elbet adalet karşısına çıkar. Avukatımın gayretleriyle bu dava sonuçlandı. Kendisine teşekkür ederim. Ayrıca süreçte bana destek mesajları gönderen tüm bordo mavi taraftarlarımıza da ayrıca müteşekkirim. Aldığım tazminat ile Trabzonspor forması alıp dağıtacağım” dedi.

haberlobi