TFF’nin Hasan Doğan tesislerinde yeni sezon hazırlıklarının sonuna gelen Bordo mavililerde, Teknik Direktör Abdullah Avcı basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İşte Abdullah Avcı'nın açıklamaları...

Haziran 28 Trabzon’da başladık. Hem çalıştık hem sağlık kontrolleri testler, arkasından burada tam bir aydır buradayız. 3. Etabı da tamamlamak beni mutlu ediyor. Geçtiğimiz sezon 6 aylık bir süreç, Trabzonspor2da hem güncelde çalışırken hem de planlama ve organizasyonda hem transferle ilgili hem kamp dönemiyle ilgili çalışmalarımızı da yapmıştık. 3,5 ay Riva tesislerini organize ettik. Burada 1 ay 3 etap 4 hazırlık maç. Oturan oyun felsefesini, hemen hemen kampın başında scaut ekibi ve yönetimle yaptığımız çalışmalarla 5 oyuncu ikinci etabın sonuna doğru geldi. Erkenden hamle yaparak sisteme, organizasyona, bütçeye uygun bir şekilde bonservis bedeli ödemeden uygun şartlarda kattık.


 

Bugün gelen oyuncularla saha içi organizasyonlarda bize yardımcı olacakları, rekabetin artığı, kalitenin yükseldiği grup enerjisinin de artığı bir durum. Çok dikkat ettiğimiz 2 konu başlığı var. Bireysel performans, takım performansı, sahada vazgeçmeyen coşkulu oynayabilecek, aynı uzanmada kaybetmeyi kabul etmeyen bir oyuncu yapısına oyun karakterine uygun şekilde hareket edecektir diye düşünüyoruz.
Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Bugün 3 etap sorunsuz, büyük bir sakatlık yaşamadan teknik, taktik ve zihinsel olarak iyi çalıştığımızı düşünüyoruz. İki gün iznin ardından 31’inde Trabzon’da Avrupa Kupası öncesi çalışmalarımıza tekrar başlayacağız.

Hazırlık maçlarında süreleri dengeli bir şekilde paylaştık. Bu maçların olumlu ve olumsuz taraflarını taktiksel olarak görüp ona göre planlarımızı yapmaya çalıştık. Bugün bizde dünyada olduğu gibi beraber oynayabilen bir takım yaratabilmek. Belki çok pozisyona gireceksin ama burada savunma güvenliğini nasıl alacağınızı ifade ettim. Bunları gördük ve üzerlerinden çalışma yapacağız. Şuan gidişat son derece olumlu. Eksiklerimiz var. Bireysel olarak da var oyun olarak da var. Bu çok normal çünkü bir aydır çalışıyoruz. Hızla bunu daha iyi hale getireceğimizi düşünüyorum.

Trabzonspor’un olduğu yerde her zaman yarış vardır. Biz aynı zamanda coşkulu tempolu oyunun yanın akıllı oyunu da yapmak istiyoruz. Şuan için son derece yöneticilerimiz olsun, Başkanımız olsun, scaut ekibi olsun çok uyumlu çalışıyoruz. Trabzonspor tarihinde bu kadar erken transfer olmadı diyorlar. Bunlarla bizi daha rahat ettirecek bir durumu oluşturmak istiyoruz. Bizde bu yarışın içinde grup enerjisi yüksek, sahada oyun hakimiyetini elinde tutan takım yaratmak istiyoruz. Başlangıçlar önemlidir ama futbol dalgalı bir oyundur.  Bunun içinde zaman zaman oyun olarak, skor olarak, bireysel performans olarak sallanmalar olacak. Bu sena taraftarlarımızın sabırlı, zaman değil destek vereceklerini bir durumu oluşturmak. Üst üste kazansak da bu desteği istiyorum. Dalgalanmalar olduğunda da istiyorum. Trabzonspor yarışacaktır. Trabzonspor’un olduğu yerde hedef zirvedir ve buna en iyi şekilde adım atacağımızı düşünüyorum.

Şuanda hiçbir takım 4 hazırlık maçı ve yaptığın 27-28 antrenmanla bir müsabaka dönemine hazırlanmaz. Senin şuanda rakibin olma ihtimali yüksek takım 14 lig maçı oynadı. Şuanda liginde lider ve her sene Avrupa Kupası oynuyor. Trabzonspor’un da deneyimi, tecrübesi, kaliteli oyuncuları var, ona göre bir oyun planı, organizasyonu ve oynanan oyun biraz daha belirleyici olacak.

Antrenmanlarda kilometreleri, sprintleri, yaptıklarını ölçüyorsun. Akıllı bir oyunla alacağın sonuçlar zihinsel olarak senin hızlanmanı sağlayacak. Geçen seneden 6 ay çalışmamızdan ötürü önemli bir mesafe katettik. Bizde geçişleri daha az yemek için çok önemli deneyimlerimiz var. Üzerlerinde çalışıyoruz. Her zaman kazanarak gidemezsin. Bazen inişler çıkışlar olacak ama Trabzonspor hep oyunun içinde olan, teslim olmayan, geçen sene süreç oyun bunu rakibe vermedi. Bu sene bunu daha iyi hale getireceğimizi düşünüyorum.