Trabzonspor'a galibiyeti getiren gol, 27. dakikada golcü oyuncu Caleb Ekuban'dan geldi. Maçın ardından konuşan Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, “Bugün her seferinde bir tık daha ütüne koyarak gidiyoruz.  3 gün önce maç oynadık Göztepe maçı oynamadı. Ona rağmen tapa sahip olmamız gerekiyordu.

 
Bu oyunu geliştirmemiz lazım. 3 gün önce maç oynamadılar ve geçiş oyunu olursa onlar galip gelebilirdi. Oyunu çok erken koparabilirdik. Bu oyunu böyle bitirmekte önemli. 9 maç bu süreç. Her hafta ne aldığımız puana, ne sıralamaya bakıyorum. Bir sonraki maçı daha iyi nasıl hazırlanır, daha iyi nasıl organize oluruz ona bakıyorum. Trabzonspor taraftarının olması çok önemli. Bugün belki oyunun içinde olsalar, takıma destek verseler daha erken koparma imkanımız olurdu. Bu takım onların takımı. Bu takım adım adım büyüyecek. Oyuncuların öncesi sonrası içi son derece yüksek aile için ortamı var. Parça parça gelişiyoruz. Bu biti, oyuncular izin yapacaklar. Önümüzdeki hafta başından itibaren hazırlanmaya başlayacağız” dedi.
Avcı, sözlerine şöyle devam etti: “Bir kere takım olmak beraber hareket etmeyi gerektiriyor. Saha içi ve antrenmanlar dahil. Vitor Hugo’nun çalıştığı savunma prensiplerini bütün takım çalışıyor. Buna devam ettireceğiz. İzin bu süreci çok doğru dinlenerek geçirmemiz lazım. Maçtan önce ben inanıyordum, kazanacağımıza ve 4 gün izin vermiştim. Pazartesi haftaya başlayacağız. Bir daha Mart’a kadar ara yok. Hafta içi, devam edeceğiz. Mutluyuz, keyfimiz yerinde. Bir aile burası. Herkes güzel hareket ediyor. İnişler, çıkışlar olabilir ama güzel hareket ediyoruz. Bu beni mutlu ediyor” dedi.