Açıklamalarda bulunan Divan Başkanı Sürmen “Pandemi nedeniyle sizlerle bir arabaya gelme imkanımız olmadı. Siz kamuoyuna aktarma görevlerini yapmaktasınız. Toplantıların devamı olarak sizlerle bir araya geldik.
 

Göreve geldiğimizden beri başarılık sırrının taşınması istişareden geçtiğini anlattk. Taraf olunamayacağını anlattık. Trabzonspor’a en büyük kattığımız tüzük genel kurulunda sağladığımız katkıdır. Yöneticilerin tüzüğü aşarak harcama yapması halinde şahsen sorumlu olacağı taahhütnameler devrim niteliğinde çalışmalardır.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk Divan Başkanlık Kurulumuzca “Trabzonspor onursal üyesi olup” belgesi düzenlemiştir. Bu sözlerin stadyumlarda yer alması için Cumhurbaşkanına, TFF Başkanına ve diğer paydaşlara yazı yazılmıştır. Divan Kurulu olarak Trabzonspor Üniveristesi’ni yeniden gündeme taşıyıp tartıştığımız yönetime aktarılmıştır. 
Gençlerimizi şucu bucu diye ayrıştırmadan değerlendiremk gerekmektedir. Gençleri eğitmezsek yarın beklenmedik gelişmelerle zararlara yol açabiliriz.

 
Ulusal basına karşı en büyük silah olan yerel basını görmezden gelemeyiz. Ekonomik sorunları görmezden gelemeyiz. Yerel basını kaybedemeyiz Bu da Trabzonspor camiasının önemli kaybına yansır. Camiayı kulübün menfaatlerine uygun bütünleme görevi basına düşmektedir. 
Şubat 2021’de seçimin yapılması gerekiyor, şubat sonuna kadar genel kurulun yapılması yasaklanmış durumda. Yeni bir yasak gelmezse Mart 2021 ilk haftalarda seçimi yapacağız. 
Trabzonspor divan başkanlığı ve tüm kurullar belli periyotlarla seçimlerle geliyorlar. Süre sonunda yarışlı veya yarışsız devredilmektedir. Biz de 2 dönem divan başkanlığı yaptığımız için istişareleri daha çok genişlettik. Ekim 2020 de yaptığımız genel kurulda yılbaşından önce düşüncemizi açıklayacağımızı söylemiştik. Gerekli paylaşımları yaptık ve karar verdik, bir dönem daha divan başkanlığına aday olmaya karar verdik.
ATATÜRK'E ONURSAL ÜYELİK BELGESİ
Trabzonspor'dan Gazi Mustafa Kemal'e Onursal Üyelik belgesi "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10.11.2020 tarihi itibari ile kulübümüze Onursal Üye yapılmıştır."