Trabzonspor’un efsane ismi Ali Kemal Denizci, bundan sonrası için öncelikle yapılması gerekenin yeni bir takım iskeleti kurmak olduğunu ifade ederek, “Bunun için genç ve yerliler ile 2-3 yıllık bir planlama yapmak zorundayız. Aksi durumda hem başarı olarak hem de ekonomik olarak çökeriz. Mustafa Akçay ve Hami Mandıralı’nın açtığı yoldan Trabzonspor gitmek zorunda. Şuanda yönetimin genç isimleri alması bana göre doğru ve zorunlu hamleler” dedi.

Denizci, özellikle Teknik Direktör Vahid Halilhodzic’in açıklamalarına ise sert gönderme yaparken, yönetimi de eleştirdi.

İşte Denizci’nin açıklamaları

“Trabzonspor yönetimi özellikle başkanı, Halilhodzic’i öyle büyük hoca olarak sundu ki, sanki bulunmaz hint kumaşını takımın başına getirdiler.. Dünya Kupası’na kadar kimsenin nerede olduğunu bilmediği, Cezayir’den ayrılmayan bir hocanın aylardır bize gelmesi için adeta dua ettik.. Yazıktır be.. Trabzonspor büyük bir kulüptür.. Halilhodzic, iyi bir hoca olabilir ama bu kadar abartılması, hem yönetimin halini hem de bizim kulüp olarak bulunduğumuz noktanın acı bir göstergesi gibi”

“Halilhodzic’in, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile çok önceden anlaştığı aşikardı. Eee o da bugüne kadar Trabzonspor ne durumda biliyordur. Eksiği, yapılması gerekenleri bilmek zorunda.. Bu kadar akıllı hocanın hiçbir şeyi bilmeden Trabzonspor’a geldiğini sırf ‘sözünün eri’ olduğu için imza attığını söylemek çok saflık olur..

Halilhodzic Trabzonspor’un ne durumda olduğunu çok iyi biliyordu ama ilk sözlerine bakılırsa sanki takımdan bihaber gibi.. O zaman sormazlar mı adama ‘Gelmeseydin kardeşim’ diyerek” “Halilhodzic, “Bu takıma 4 değil, 10 transfer lazım..Çok tedirginim” sözleri şaşkınlık verici.. Sanki ilerideki başarısız tabloya önceden kılıf arama telaşında gibi algı oluştu bende.. Halilhodzic umarım başarılı olur ama böyle hiçbir şeyi bilmeden geldiği yönünde algı yaratması ile kimseyi kandıramaz. Takımda eksikleri görmüş, transfer isteyebilir..Buna sözüm yok..Ama 10 transfer yeni bir takım demek, bu o kadar da kolay değil”

“Başkan ve yönetim ‘büyük hoca’ diye lanse ettiği Halilhodzic’e artık 10 transferi yapacak..Şuana kadar yerliler dışında bir yabancı alındı, ama bu yerli transferleri gördüğü halde 10 transfer istediğine göre daha çok adam alması lazım başkan ve yönetimin..Tabiki bir kaç oyuncunun satışından bir kısım kaynak yaratıldı ama alınacak oyuncuların maliyeti biraz yönetimi zorlayacak gibi..Eee kusura bakmasın ‘büyük hoca’ diye lanse ederseniz, bu kadar adamı alacaksınız.. Ama eğer ‘paramız yok” derseniz, o zaman hoca gibi size de sorarım’ niye geldiniz eğer paranız yoksa’ diye”

Akçay ve Hami’ye yapılan büyük vefasızlıktır

DAHA NE YAPSINLAR!


Denizci, Mustafa Akçay ve Hami Mandıralı’nın belki mecburiyetten belki de başka nedenlerden olmasına rağmen Trabzonspor’a gelmesiyle dönüşümün başlatıldığını ifade ederek, “Bu takıma yerli oyuncular alınıp yeni bir iskelet için yol açılmıştı. Avrupa’daki başarı, Hami hocanın takımı zor şartta 4. sıraya taşımasına rağmen gönderilmesi gerçekten büyük vefasızlıktır” dedi.

İLK 2’YE Mİ SOKACAK?

Denizci, “Şimdi bu iki Trabzonspor’un değerini başarıya rağmen hiçe sayan başkan ve yönetim, Halilhodzic’ten bu şartlarda herhalde ilk 2 bekliyor olmalı. Başarı o zaman bu. Bu takım ile bunu beklemek umut tacirliği yapmaktır. Hele de hocanın daha yolun başında felaket senaryosu yapması gerçekten önümüzdeki günlerde sıkıntıları beraberinde getireceğini gösteriyor” dedi.

Sıradan takım olduk ne şampiyonluğu!

GERÇEKLER ORTADA

Denizci, Trabzonspor’un gerçekler ile yüzleşerek yoluna devam etmesinin gerektiğini ifade ederek, “Eğer Avrupa’ya gitmeyi başarırsak, bu başarıdır. Herkes bu ‘sıradan takım mıyız?’ düşüncesine sevkediyor..Evet şuanki hali ile öyle değilmiyiz zaten..Bunu kabul etmek zorundayız. Ondan sonra bundan kurtuluş için reçeteyi önümüze koyup yola öyle devam etmeliyiz” dedi.

KİMİ KANDIRIYORSUNUZ


Denizci, Akçay ve Hami’nin açtığı ve geleceğe yatırım düşüncesinin mutlaka uygulanması gerektiğini ifade ederek, “Para yok, takımda yıldız denen oyuncu yok..Sonra ‘Hedefimiz şampiyonluk’ demek ile kimi kandırıyorlar..Tribündeki taraftar takımı görmüyor mu? Biz gençleri kazanıp yeni bir takım inşa etmek zorundayız.. Hayaller ile gerçekleri görmezden gelirsek bugünleri ararız” dedi

Kaynak: Günebakış Gazetesi