Ahmet Ağaoğlu Resmen Açıkladı 

Haber: Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com 

Trabzonspor’da Olağan Genel Divan Kurulu Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Salonunda gerçekleşti. Divan Kurulu’nun oluşması ile başlayan kurulda gündem okunması ve istiklal marşı ile başladı. Mehmet Ongan tarafından Divan Kurulu faaliyet raporunun okunması ile devam eden kurulda tüzük hazırlanmasında katkıda bulunan isimlere teşekkür edildi. 

TRABZONSPOR’UN NET BORCU '1 MİLYAR 76 MİLYON TL...

Genel Kurul’da denetleme Kurulu adına Ekrem Kuleyin açıklama yaptı. Trabzonspor’un gelir gider tablosunu açıklayan Kuleyin denetleme kuruluna göre borcun 1 milyar 76 milyon 205 bin TL olduğunu açıkladı. Denetleme kurulu’ndan yapılan açıklamada “Derneğin 224 milyon geliri 220 milyon TL gideri bulunmaktadır. 21 milyon, TV Radyo geliri, 41 milyon, futbolcu transfer 46 milyon, loca geliri 15 milyon, Yönetici katkıları 26 milyon, kredi kullanımı 57 milyon, isim hakkı 3 milyon TL, profesyonel faaliyet giderleri 183 milyon, SGK giderleri 8 milyon TL, genel giderler 5 milyon TL, finansman giderleri 16 milyon TL yer almaktadır. Kısa vadeli banka kredisi 176 milyon Lira, Uzun vadeli 578 milyon TL’dir. 107 milyon TL banka kredisi kullanılmıştır. Gerçekleşen gelirler giderler sonucunda oluşan tabloya göre 31.08. tarihi ile kısa vadeli borçlar 692 milyon TL, uzun vadeli 692 milyon TL’dir. Toplamı 1,385, 631,402 TL’dir. Alacaklarımız 309 milyon TL’dir. Sonuç itibariyle net borç 1 milyar 76 milyon 205, 903 TL’dir. “ dedi.

TRABZONSPOR ESKİ YÖNETİCİSİNE 6 AY UZAKLAŞTIRMA 

Trabzonspor Divan Başkanı Av.Ali Sürmen’in Ali Rıza Egemen tarafından resmi siteden çıkarılması ile ilgili konuşan Ongan “Ali Rıza Egemen’in özür dileme düşüncesinin olmamamsı ile disiplin kuruluna sevki için yazı yazılmış Trabzonspor Kulübü disiplin kuruluna sevk etmiş ve haklı bulunarak, divan başkanlık kurulu haklı bularak Ali Rıza Egemen’e 6 ay kulüp üyeliğinden çıkarılma cezası verilmiştir.” dedi. 

SÜRMEN, 'KAYNAK BULMAK ZORUNDASINIZ' 

Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen şu ifadelere yere verdi; ''Tüzük yazmak zordur, yıllar ister emek ister. Yönetim Kurulu Tüzük tadilat genel kurulunu yapmazsa o tüzükler hatıra olarak kalır. Tekrar yönetim kuruluna tüzük tadilatı için yaptığı genel kurulu ve gayretten dolayı teşekkür ederim. Transfer politikasında Trabzonspor gerçekleri ile örtüşen uygulamaları nedeniyle teşekkür ederim. Sponsorlarla tesisleri yaptırıyorsanız bir başarıdır. Emek ister bu faaliyetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bildiğimiz kadarıyla yüklü ödemeler yapıldı, Trabzonspor’un bu ödemeleri yapacak gücü var ne de teminat gösterecek gayrimenkulü vardı. Trabzonspor olarak yeniden şekilelndirmek konusunda destek bulamazsak istediğiniz kadar muhteşem projeler hazırlayın. Kaynak bulmak zorundasınız''  4

SÜRMEN, 'İKTİDARDA KİM VARSA GÜÇ ONDA

 ''Yönetimin faaliyetlerini siyasi faaliyet olarak algılamamak gerekiyor. İktidarda kim varsa güç onda. Ticaretle uğraşan insanlar var bütün bu insanlar Trabzonspor’un yeniden yapılanması için katkıda bulunuyorsa siyaseten ne düşündüğümüzün önemi yoktur. Bu süreçte kendimin şahit olduğu başta sayın bakanımız Berat Abayrak olmak üzere tüm iktidar, muhalefet ve yerel yöneticilere teşekkür ediyorum

'' SÜRMEN, '1-2 ARALIK'TA HERKES ÖZVERİLİ OLMALI'

''1-2 Aralık kongresinde yine Trabzonspor’un bu yapılanma ve bulunduğu konumdan kurtulabilmek için yapacağı çalışmalara uygun yönetimlerin oluşması konusunda herkesin özveride bulunması gerekiyor''

SÜRMEN, 'TRABZONSPOR'DA CEO'LUK MODELİNİ DÜŞÜNMEK GEREKİR'

''Trabzonspor bir kurtuluş mücadelesi vermektedir. Şirketler için CEO’luk modelini düşünmek gerekir. Mutlaka tartışmaya başlamamız gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ile selamlıyorum'' 

TÜRKİYE'DEKİ BİRÇOK OTELDEN İYİ 

Asbaşkan Hayrettin Hacısalhioğlu : Zor dönemlerden geçtik, oyuncuların serbest kalmaları engellendi. Teknik kadro makul bir ücretle çalıştırılmaya başlandı. Fizik olarak çok kötü A Takım sağlık ve konaklama ünitesi çağdaş bir yapıya kavuşturuldu. Çok kötü bir konumda olan kırık eskimiş paslanmış bir tesisi bir eski bina ne kadar restore edilebilirse o kadar restore ettik. Şu an Trabzon’daki bir çok otelden daha iyi bir konuma geldi. Sponsorluk konusu sağlayan bir çok isme teşekkür ederiz. Eski yönetimin de kulllandığı idari bina teknik kadro kulüp menajerlerinin kullanacağı bir yapıya dünyada olan bir şekli ile futbol kadrosu ve yönetimin kadrosu ile ayrı ayrı olacak şekilde üniteler taşındı. Dün de bunun açılışı yapıldı. 

YASAL OLMAYANLAR SONLANDIRILDI 

Seçim öncesi hukuk dışına çıkılmayacağı söz verilmişti. Yasal olmayan üyelikler sonlandırıldı. Yeniden üye olmak isteyenlerin hiçbir mali külfet getirilmeden üyelikleri yenilendi. Bu dönemde yapılan en iyi işlerden bir tanesi de yıllardır yarım yapılan isteklere cevap vermeyen tüzüğümüz 2008’den beri konusunda uzman kişilerin hazırladığı taslak sonucu son şeklini alarak oylarınıza sunuldu ve oylarla yürürlüğe girdi. Trabzonsor için son derece önemli bir faaliyettir. Bağımsız denetcinin incelemesi sonucu ortaya çıkan sonuçlar spor camiası ve kamuoyu ile başladı. Yanlış ödemeler tazmine gidildi. Kanuni açıdan yapılması gerekenlerde adli makamlara sevk edilecek.

EN KÖTÜ DURUMDA EN BÜYÜK DÖNEM 

Mağazacılık durumunda tarihinin en büyük dönemine çıkarıldı. Bir önceki dönemde 12 ayda yapılan cironun 5 ayda üzerine çıkıldı. Geçmişte yapılan bir çok faaliyetin kaydı olmadı. Hocamızın yapıtığı araştırmalar sonucu yapıtğı raporlar ortada yok. Daha öncekilerde yok. Kulübümüzde çağa uygun bir sistem oluşturulaarak bu tip faaliyetler kayıt altına alınacak. Yönetimler de değişse kulübün kullanımına hazır tutulacaktır.

SPONSORLUK GELİRLERİ 

Formada kol sponsorluğu konusunda çalışma yapıldı. İntercity’den 25 Doğuş şiketinden 7 araç alındı. Ali Osman Ulusoy firmasından Mercedes’den otobüs alınarak anlaşma yenilendi. Yiyecek ve inşaat malzemeleri konusunda ücret ödemeden çoğunluğu alınabilecek durumda anlaşmalar yapıldı. Kısa vadeli borçlar 692. 942.00 TL Uzun vadeli borçlar 692.689.00 TL Toplam borçlar 1.076.205 bin TL 

AĞAOĞLU: 295 MİLYON KUR FARKI ÖDEDİK!

Başkan Ahmet Ağaoğlu: Bazı şeyler divanda ve genel kurulda konuşulur. Ne üyelerine ne de yönetim kuruluna medya aracılığı veya dedikodu ile cevap vermez. Biz büyük bir camiayız büyüklerimizden aldığımız terbiye budur. Ödemelerle alakalı olarak internet sitemizden paylaşıyoruz. Devir aldığımız gün 892 milyon TL’ydi. O günkü kur üzerinden 182 milyon Euro. bugün itibarile 1 milyar 98 bin TL , 169 milyon Euro’ya denk geliyor. Öyle bir dönemde göreve geldik süreç o kadar aleyhimize işledi ki, Temmuz ve Ağusto ayında yaşadığımız türbülans bize 295 milyon Lira kur farkı ve faiz gideri yükledi. 295 milyon Lira Trabzonspor’un 1 yıllık gideri. 

KREDİ İLE YÖNETMEYE GELDİLER ALGISI OLUŞTU

Neresinden bakarsak bakalım bırakın borç ödemeyi faizleri de zamanında ödeyemecek durumdayız. Sırtımızdaki borç yükünden dolayı. Profesyonel futbolcu kadrosunun yüzde 85’inin mukavelelerinin Euro üzerinden yapılması, bankalardan alınan paraların 45 milyon Euro 3.30’dan alındı. Bu artış kulübümüzün sırtına 295 milyon TL’lik ilave bir finans yükü getirdi. Bu dönem içerisinde sizlerin malumu 233 milyon Lira bir ödeme gerçekleştirdik. 141 milyonu kredi, 85 milyon liralık bölümü Halk Bankası'nda kalanı Ziraat Bankası’nda. Allah’a şükür ki Halk Bankası'ndan kullandığımız kredi 2 senesi ödemesiz bir kredi. Öyle bir algı oluştu ki bunların planı yok kulübü kredi ile yönetmeye gelmiş. Borcu 1.1 milyara gelmiş bu kulübe kredi almak bu kadar kolay mıydı. 5 defa düşmüş bir kulüpten bahsediyoruz. Bu krediler alındıysa Trabzonspor Kulübü isminin büyüklüğü gönül verenlerin üstün gayretleri ile başarılmıştır. 

USTA İLE TARTIŞMAYA GİRMEDİM!

Transfer gelirimiz 46 milyon TL, yönetici 13 mağazacılık 11 milyon sponsorluk 13 TFF 4 milyon TL, çeşitli kampayanlardan 3,6 milyon TL geldi. 5 Aylık süreçte 77 bin adet forma satışı gerçekleştirdik. Geçtiğimiz dönemde yapılan satışın 2 katından daha fazla. Taraftarlarımızın ve camialarımızın ekonomik katkı sağlayalım düşüncesinden hareketle 20 milyon 500 TL’lik ciro gerçekleştirdik. Bu da yapılan en büyük satış. Kamuoyunda tartışılan ve hoş olmayan gündem olan bir denetleme ve usule uygun olmayan harcamalar. Bu çok farklı bir şeymiş gibi lanse edilmeye başlandı. Muharrem Usta’nın farklı uslüplar kullanarak haysiyet cellatları gibi ithamlara kaldık. Tartışmaya da girmedim. Burada bu açıklama yapmayı uygun gördüm. Senelik geliri 150 milyon Lira olan kulüp 1 milyar lira borç yükünün altına girmişse, senelik geliri 150 milyon lira olan kulübün menajere borcu 70 milyon liraysa bu kulübün hesapları kimse kusura bakmasın dünyanın her yerinde denetlenir. Türk futbol tarihinin bir Türk teknik direktöre ödediği rekor tazminatı ödemeye mahkum edilmişsem sadece Temmuz ayında 32 milyon lira tazminat ödemek durumunda kalmışsam, ödeyemediğim takdirde lisans çıkaramama tehlikesi ile karşı karşıya kalmışsam denetlenir. Ne Muharrem Usta’nın şahsı ile alakası yoktur. Trabzonspor kulübü kamu yararına bir dernektir. Yüz yüze gelmiş olduğu bir durumdur. 62 tane bağımsız spor federasyonu var. Bu derneklere mali özerklik verildi ama istediğini istediği gibi yapma isteğini vermiyor. Bakanlık müfettişlerinin teftişine tabi. Benim de başkanlığını yaptığım federasyonda 1-2 bin TL’LİK de olsa usule uygun olmayan harcamalar federasyon başkan ve üyelerine rücü edilmekte. 

ÖZERKLİĞİN ARKASINA SIĞINAMAYIZ!

 

Federasyonumuzun aracı bir trafik cezası yemiş. 157 Lira ben de onaylamışım ve kasadan ödenmiş. Başkana hucüm edildi. Sporun bir bölümü böyle yönetilirken denetlemeyi neden şeref gururu haysiyet meselesi yapıyoruz. 4 kulübün borcu 14 milyara ulaşmışsa yanlış yapıyoruz demektir. Özerkliğin arkasına sığınamayız. İstediğiniz gibi mukaveleyi istediğiniz gibi fesh edemezsiniz. Günün sonunda bunu ülke ödüyor. Federasyonlar denetlendiği gibi devlet denetimine tabi olsunlar. Müfettişler tarafından her sene denetlensin. Tüzük değişikliğinde önlem alma gayretine girdik. Burada en büyük görev genel kurul üyelerine düşüyor.

AHMET AĞAOĞLU YORULMADI!

Devlet bizi denetlemeden biz birbirimizi denetleyelim. Bunun dışında konuşulanlar spekülasyondur. Paralar Trabzonspor taraftarının parasıdır. Bu ülkenin milli servetidir. Bu açıkları kapatmak için kredi, kullanıp taraftardan istiyor. Bu hassasiyetle bu düşünceyle geldiğimiz günden beri hizmet etme amacı içerisindeyiz. Tabi ki hatalarımız olmuştur. Kimseyi kırmak düşüncesi ile hareket etmek istemiyoruz. Yanlışlarımızdan dönmeyi de becerebilmişiz. 2 aralık tarihinde bir kongremiz var. Ahmet Ağaoğlu yorulmadı. 6 ayda yorulan adamı kapının önündeki elbise askısına esaslar. 6 ayda yorulduysa kapıya koymalıyız. Fiziki olarak yoruluyor muyuz. Verecek enerjimiz var. Aday mısınız diyorlar ben zaten başkanım. Yıl sonuna kadar minimum 75 milyon lira ödememiz var. Bu paraları ödemek zorundayız.

100-150 MİLYON GİRDİ SAĞLAYACAK 2 PROJE 

En büyük darbeyi Ağustos ayındaki türbülanstan yedik. Yıl sonuna kadar kulübümüze  kaynak olarak 100-150 milyon lira girdi sağlayacak 2 projemiz var. Projelerin selameti açısından açıklamam mümkün değil. Girdiği zaman açıklama şansına sahip oluruz. Ödemeler bizi bekliyor çok önemli 25 kasım tarihine kadar 5 maçımız var bu maçlar takımın konsantrasyonu açısından çok önemli. 2 Aralık’taki spekülasyonlardan uzak durmak istiyoruz. Bütün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ve ben görevimizin başındayız. Hiç gitmeyecekmiş gibi çalışıyoruz yarın gidecekmiş gibi bırakmaya çalışıyoruz. Gereği ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Genel kurulun tevekkülü ile yolumuza devam etme durumu gerekiyorsa görevimize devam ederiz. bunun kararını verecek olan Genel Kuruldur. Umut ediyorum ki süreçle alakalı olarak bu açıklamalarda kafanızda soru işareti bırakmamıştır. Hizmete geldik, hizmet ediyoruz, hizmete devam edeceğiz. Yaptığımız işi yarım bırakmak gibi bir niyetimiz yok. Hiç bir arkadaşımız yorulmadı, dışarıdan taze kan gelebilir. Bu sadece bir hizmet yarışıdır. Ben Trabzonspor’un başkanı değil hizmetçisiyim.