Ahmet Ağaoğlu ; Herkes Trabzonspor'u Örnek Alacak

 Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

''Önce Anadolu’ya ilerleyen süreç içinde İstanbul’a dönüp kabul ettirmek zorundayız. Ekonomik duruma bakıldığında günü kurtaracak durum olmadığı aşikar. Profesyonel yapılanma için sabrınıza ihtiyaç var. Günü kurtaran politikalarla, günü kurtaran uygulamalarla arzu ettiğimiz hedeflere ulaşmamız asla mümkün değil. Şüphesiz ki 3 yıl sabır derken asla yarışın dışında olacağımız mümkün değil. Trabzonspor her zaman yarışın içinde olacaktır. Yarışın dışında kalmak Trabzonspor taraftarına terstir. Yarışın dışında kaldığınızda stat ve gelirler düşer. Puan kayıpları ile birli

Trabzonspor Olağanüstü Genel Kurulunda başkan adayları Ahmet Ağaoğlu ile Metin Kara yarışıyor. Kongrede ilk olarak başkan adaylarından Ahmet Ağoğlu konuştu. Ağaoğlu özetle şu ifadeleri kullandı: 

 ŞİKE MÜCADELEMİZ SON NOKTAYA KADAR GİDECEĞİZ; 
 “Kulübümüzün içinde bulunduğu sıkıntı malumunuz. Demek ki şartlarımız olağanüstü. Burada enkaz edebiyatı veya mali tablolarla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Dün görüşüldü tartışıldı. Gerçek olan bir şey var ki bugün gelmiş olduğumuz nokta kulübümüzün birden fazla sorununun olduğunu çok açık ve net ortaya koymaktadır. Bu sorunlarımız başta tüzük olmaz üzere, finansal kaynaklar, idari yapı, şike süreci ve amatör branşlar gelmekte. Şike süreci belki de bir kulübün başına gelebilecek en büyük felakettir. Bu davayı yıllardan beri takip eden herkese şükranlarımı sunuyorum. Bugün yine Trabzonspor’umuzun hakkı için FİFA önünde çadır kurup, adalet nöbeti tutan neferlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu süreç tamamlanana kadar bizden önce mücadele eden başkanlarımızın, yönetimimizin, hukukçularımızın takip ettiği yolu aynı şekilde takip edeceğiz. Sonucunu alana kadar ve gidilecek en uç noktaya gidene kadar bunu takip edeceğiz.

  TRABZONSPOR FUTBOLUN KİTABINI YAZMIŞ; 
''Ekonomik sorunlarımız, çözüm bekleyen sorunların başında geliyor. Yıllık faizi kur farkı giderleri, gelirinin tamamına yakın olan bir bilanço ile karşı karşıyayız. Banka borçlarının ivedilikle yeniden yapılandırılması ve kulübe nakit girdisi sağlamaya çalışacağız. Aralık ayına kadar kısa dönem borçlarının yükünü hafifletmek önceliğimiz. Alt yapı yeniden organize edilerek Trabzonspor’un ihtiyaçlarına cevap verecek düzeyde gelecek. Trabzon kendi futbolun kitabını yazmış bir kenttir'' 

 ''Futbolun tarihini, futbolun kitabını bu kent yazdı. Futbolun kitabının felsefesiniz yazıldığı bir kent, 100 yılı aşkın bir süredir bu coğrafyanın futbolla yatan kalkan, bilimsel futbolu ilk defa ülkeye öğreten bir kentin bireyleri ve böyle bir takımın taraftarıyız. Geldiğimiz nokta bir takım sıkıntılarla karşı karşıya olabiliriz. Futbol bizim kanımızda ve damarlarımızda var. '' SABIR KELİMESİ İLE ARAMIZ HOŞ DEĞİL ''Cumhuriyet kurulduktan sonra Türkiye’nin 3 ilinde İzmir, İstanbul ve Trabzon’da bugün ki lig usulü müsabakalar yapılmak için idman cemiyetleri kurulur. Aradan süre geçen İstanbul ve İzmir’de tek bir faaliyet yoktur. Türkiye’de fikstür dahilinde bölgesel lig disiplini içinde maçlar bir tek Trabzon İdman Cemiyeti tarafından gerçekleştirilir. 1924 tarihli o zamanki dergide İstanbul’un başaramadığını Trabzon başardı diye haber vardır. Biz böyle bir kentin, futbola böylesine gönül vermiş ve disiplinli uygulamış kentin insanıyız. Sabır kelimesi ile de aramız hoş değil ama biraz sabrederek bütün bu zorlukların üzerinden gelecek yapıya sahibiz. Bunu biz birlikte başaracağız. Alt yapı kesinlikle yeniden organize edilecek. Trabzonspor’un ihtiyaçlarına cevap verecek seviyeye getirilecek. Futbol akedemisi alt yapı ile olan programlarımız içinde yer alacak.
 '' AMATÖR ALT YAPIMIZ OLACAK; 
 ''Liglerde mücadele eden amatör kulüplerden faydalanılacak. Ülke düzeyinde 86 amatör takım, 7 profesyonel takım, alt yapılarında yüzlerce futbolcu barındıran tek kent Trabzon.. Bunu bu kaynakları efektif olarak kullanmalıyız. 1461 yeniden yapılandırılacak. Maliyeti yüksek değil, performansı yüksek oyuncular olacak. Trabzonspor’un hedeflerine taşıyacak kadro olmazsa olmazımızdır. Trabzonspor felsefesini benimsemek, Trabzonspor’un bordo mavili formasına hizmet etmek amacıyla oynayacak.'' ÇÖZÜM İÇİN SÜREYE İHTİYACIMIZ VAR ''Çözüm çalışmaları için belirli bir süreye ihtiyacımız var. Biz burada popülist politikalarla günü kurtarma amacında değiliz. Trabzon’un farklı, İstanbul’un farklı yapısı var. Altı sene üst üste şampiyonluğu, 80’lere gelinceye kadar futbolun kalitesi yerlerde sürünüyordu. O tarihlerde İstanbul kulüplerinin yapmış olduğu transferler bile transfer değildi. Bizim 6 şampiyonluğumuz tokat gibi suratlarına patlayınca kendi futbol politikalarını değiştirmek zorunda kaldılar. Biz Türkiye’de Trabzonspor olarak 1. Lige çıktıktan sonra Türk futboluna ayar verdik. Bir başkasının dümen suyunda gitmek gibi düşüncemiz olması mümkün değil.  
HER ZAMAN BAŞA OYNAYACAĞIZ 

kte yayıncı kuruluştan almış olduğunuz gelir düşer. Sponsor gelirleri düşer. Federasyondan gelen pay düşer. Reklamlar düşer. O zaman marka değeri dibe vurmaya başlar. Marka değeri düştüğü yerde finansal olarak ayakta kalmanız mümkün değil. Bu 3 yıllık süreç içinde Trabzonspor şartlar ne olursa olsun, her zaman yarışın içinde olacak. Yetki ve sorumlulukları özveriyle paylaşan yönetim şekli, yönetim modeli ve bir şahsi anlayışımdır. 30 yıla yaklaşan süredir, Türkiye’de ülkemizde çeşitli kurumlarda yöneticilik ve başkanlık yaptım. Bildiğiniz gibi 7 senedir Golf Federasyonu başkanıyım. 

DERNEKLER KANUNU BORÇLANMAYA SINIR GETİRMİYOR

''Engelli sporları da seçilirsek programlarımız arasında. Paralimpik olimpiyatlarda elde ettiğimiz başarı kazandığımız başarılar olimpik sporculardan daha fazla. Ampüte Futbol takımını oluşturup, Türkiye’de bu konuda söz sahibi olmak ve engelli sporcuları ailemiz içine katmak düşüncesindeyiz. Tüzük değişikliği öncelikler arasında olup, 2-3 ay içinde daha önce başlatılan çalışmaları sadece kulübün ihtiyaçlarına değil ileri dönük sürdürülebilir tüzüğü Genel Kurulun onayına hazırlanması için çaba sarf edeceğiz. Seçilirsek Temmuz ayında Genel Kurula getirmeyi düşünüyoruz. Aşırı borçlanmanın önünü kesecek tüzük olacaktır. Dernekler Kanunu maalesef, borçlanmaya ciddi şekilde sınır getiremiyor. Kulüpler yasasının çıkmasını yıllardan beri bekliyoruz. Ama kulüpler yasanının çıkmasının önünde en büyük engel ne Kulüpler Birliği.. Gelsinler bizden öğrensinler, gelsinler bizden alsınlar. Ama onlar gelmez.. Türkiye’ye böyle güzel bir örneğin çıkması onların da işine gelmeyecektir. Ama biz bunu sağ duyulu Genel Kurulumuzla başaracağız. Adayımız Metin Kaya ve yönetim kurulu arkadaşlarına başarılar diliyorum. Böyle bir süreçte, bir kere aday olarak beni yalnız bırakmadıkları için, ikincisi Trabzonspor gibi büyük bir kulübün büyük sorunlarının yaşandığı süreç içinde aday olup yola çıktıkları için kendilerine teşekkür ediyorum''