Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu canlı yayında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu canlı yayında özellikle Galatasaray - Trabzonspor maçında yaşanan hakem faciası ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Ağaoğlu "Bunlar normal şeyler değil. İkinci yarının ilk maçında Başakşehir maçında da yaşadık. Var sistemi olmasaydı görmedi hakem hatası diyebilirdik. Bu adam orada ne seyretti. Biz penaltıyı kim atacak diye beklerken arkadaş korneri gösterdi. Bunu hiçbir şekilde izah etmek mümkün değil. Bugün Süper Lig'de puan sıralamasına baktığınızda tüm maçların zorluk derecesi aynı. Bu şunu gösteriyor; Türk futboolu ileri gitme yönünde ivme kazanmak üzere. Son sırasdaki takım üst sıradakilerden puan alabiliyor." ifadelerini kullandı.

Farklı Kararlar Çıkıyor!

Bu maçta farklı bir karar çıkıyor diğer maçta farklı bir karar çıkıyor diyen Ahmet Ağaoğlu "Hangi çifte standart 4,5… Bütün bir ülke seyredecek seni çağıracaklar seyredeceksin ve bir şey yok diyeceksin. Bu işi kutuplaştırmaya doğru yönlendirme eğilimi var. Ben Galalatasaray'ı tebrik ettim. İlk 20 dakika çok iyi baskı kurdular. Son vuruşlarda daha iyi olsalardı skor belki daha farklı da olabilirdi. Neticede bizde Akyazı'da 4-0 kazandık. Ama bu mücadeleyi adil yönetmek zorundasınız. Emperyalist kurşunlarla Trabzon Lisesi'ndeki öğrenciler şehit oldu 2 yıl mezun vermedi. İsteyen tepki gösterebilir. Bugün de Trabzon Lisesi'nin öğrencileri sahada katledildi.  Bu neden zorunuza gidiyor? Ben o emperyalist güçlerle hakemi bağdaştırdım. Bunda yanlış anlaşılacak bir şey yok."şekli,nde konuştu.

İmza Atmadık!

 Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği'nin bildirisine imza atmadıklarını belirterek "Herkes duymak isteyeni duyuyor, ben o bildiriye de imza atmadım ama atıldı dendi. Belki hakem hataları olmasa Galatasaray daha farklı da galip gelebilirdi. Bu kadar hakem konuşulmayacaktı ve daha güzel kazandıkları maçı konuşacaktık. 4 maç içinde iki defa insanın başına taş düşerse bunu tesadüf olarak açıklayamazsınız. Fatih Terim dün yaptığı açıklamada 11 yabancı oyuncu ile oynamasını eleştirenlere yanıt verdi.
Trabzonspor'un bir politikası var. Kulüp ruhunu benimsemiş takım ruhunu benimsemiş, takım için mücadele eden yerli veya yabancı oyuncularla kendi altyapısından yetiştirdiği gençleri bir bütün haline getiriyor. Bunu kimse eleştiremez. Hedef konusunda sapma olursa o zaman eleştirilebilir.
Mesela Galatasaray yabancı futbolcularla bunu yapıyor ve kendi açılarından başarılı.

Bizim açımızdan ise Başakşehir ve Galatasaray maçındaki hakem ve var hatalarına rağmen biz politikamızdan vazgeçmiyoruz.  Bu yaş grubu çok kırılgandır. Bir olur iki olur Allah korusun sonrasında kötü olur. Biz bunu 2001-2002 yılında yaşadık. Bir saha kapama cezası aldık 1 ay sonra sahamıza döndük. O süreçte de hakemlerin kurbanıydık. Bu çocuklar şimdi kolay mı yetişiyor. Ekonomisi batmış kadro maliyeti 37 Milyon Euro olan, şampiyonluk için yola çıkıp UEFA kupasına bile katılamayan bir kulüp aldık. Bir yandan davalarla uğraşırken bir yandan da bununla uğraşıyoruz. Camiamızla birleşmişiz, düşünün son 6 senedir hangi mağlubiyetten sonra taraftar stadı doldurdu. Bu takımın mücadele etmesi nedeniyle oluyor. 

Fenerbahçe maçından beri 5 altyapı futbolcusuyla sahada Trabzonspor. Bu oyunculara verilen emek var. Anaları babaları bu çocukları bize emanet ediyor.Türk futbolu kiminle gelişecek. Antrenör değil futbolcun yok. Nasıl yetişecek bu çocuklar. Forma verip sahaya çıkarıyorsunuz, elinde düdükle sahaya çıkan kişi o çocuğun herşeyinden sorumludur. Bir pozisyona ısrarla bakmasına rağmen o penaltıyı veremiyorsa, iki kırmızı kartı veremiyorsa burada bir yanlış vardır. Ben bu kadar net bir şeyin hata olduğunu inanmıyorum" dedi.

Ciddi şekilde Kutuplaşma Var!

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu MHK ve TFF'nin tasarruf sahibi olduğunu belirtip, ciddi şekilde kutuplaşma var diyerek "TFF, futbol camiasının oylarıyla göreve gelmiştir. Kimse uzaydan getirip oraya oturtmadı.  MHK de TFF'ye bağlıdır ve tasarruf onlara bağlıdır.  Ciddi şekilde kutuplaşma ortaya çıkarılıyor. Futbol bir oyun, bir zevk. İnsanların zevk alacağı bir şeyi nefrete dönüştürülüyorsa bunun temizlenmesi gerekiyor. Eğer sizin FIFA kokartı verdiğiniz bir hakem bunu tekrar tekrar izleyip penaltı veremiyorsa, kırmızı kartları veremiyorsa, tartışılacak penaltı pozişsyonunda VAR'a gidilimiyorsa burada bir sıkıntı var.  Bana kulüp başkanlarından gelen mesajlar geldi.  Bu hakemle asla kazanamazsınız diye. Maçları eğer sayacaksak, Alanya, Göztepe, Bursa, Beşiktaş, Başakşehir, Galatasaray maçları.. Puan kayıpları olarak bakarsak o kararlar verilseydi Trabzonspor 2-3 puan farkla liderdir. Ama aynı şeyleri diğer takımlar da yaşıyor.  Şimdi Fenerbahçeli şunu sormaz mı F… Off diyen bizim futbolcuya kırmızı verildi burada neden verilmedi diye. Biz o çocuklara güven verdik. Ama sahada bu kadar haksızlığa uğrayınca futbolcusunun hakkını koruyamayan yönetici konumuna düşüyoruz.  Hakkımız olan bir şeyi istemiyoruz hakkımız olanı istiyoruz. Allah Trabzonspor’a değil haram tek puan haram tek gol tek şut nasip etmesin. Kendi VAR’ımızı da kurduk. TFF’nin var gibi değil ama. 1-2 dakika içinde bütün pozisyonların analizini yapıyoruz. Trabzon’da yaşayan eski hakemi koyduk. Çünkü burada alt yapıya bu kadar yatırım yapıyoruz, bizim burada bir savaşımız var. GS dün yanın yatırımını yapıyor.Burada o çalınan düdükler o kadar hassas olmalı ki, Var sistemi tartışılıyor. Bu bir teknoloji. Var sistemi kifayetsizliği mümkün değil. Bizim şu hakemin düdüğünü astırırız diyen kabadayı değiliz. TFF ve MHK’dan dünkü maçtaki hakem kararları ile alakalı bir açıklama beklemek zorundayız.

Bu ülkede futbolun gelişmesini istiyorsak, ülke futbolunda başarı istiyorsak herkesin iyi niyetli ve dikkatli kararlar alışması ve uygulaması lazım. Biz ateşten gömlek giyerek, uefa da bile 15 Türk oyuncunun 15 inin altyapıdan olması takdir topladı. Yusuf ve Abdulkadir’i de yakından takip ediyorlar. Herkesin emek harcadığı bu süreçte hakemlerin dikkatli, eğitimli ya da gerçekten göz göre göre yapmasınlar. Bu konuda çok dikkatli olmaları lazım. Olay hoş olmayan noktalara gitmeye başladı. Deniz Ateş Bitnel den sonra ilk defa ağır eleştirilere maruz kalındığını görüyorum. Kars’tan arayan taraftar ağlıyor ve bizle bitmeyen hesap nedir diyor. Buna canları sıkılmıyor mu? Buna sadece bizim mi, canımız sıkılacak. Buna bir açıklama yapmaları lazım. Benim kalecim 17 yaşında 50 bin seyircinin karşısında ezilmedi ama bu hakem ezildi. Eldivenleri ezilmedi ama kokartı ezildi. Ya eğitimleri yanlış y ada işin içinde bizim bilmediğimiz şeyler var." şeklinde konuştu.

Yabancı Kuralı Kademeli Olarak...

Yabancı kuralı hakkında görüşlerini belirten Ağaoğlu "Kontrollü olarak yabancı futbolcu sayısı düzeltilebilir. Burada önemli olan hedef. Milli takımımız mı yoksa endüstriyel olarak yurtdışına pazarlanması mı.  Pazarlamak ise yabancı sınırlamayabilirsiniz ama kriter getirmelisiniz. 

 
TFF , UEFA'nın FFP kurallarını uygular ve yaptırım da yaparsa yabancı sayısı sınırlı olmuş sınırsız olmuş bir problem yok. Ama Trabzonspor olarak bakarsak , biz altyapımızı önde göreceğiz. Türkiye'den yetenekli futbolcuları alarak yetiştirerek , ihtiyaç fazlasını satarak yola devam etmeliyiz Benfica gibi. Türkiye şuan Çin'den önceki son durak.

14. yabancıyı aldığınız zaman 2 Milyon 500 Bin Euro federasyona altyapılara katkı payı veriyorsunuz. Altyapı fonuna ayrılan paralar nereye gidiyor. Biz altyapıya kullanıyoruz. Sahaya çıkan hakemin bunu da düşünmesi lazım; Sanırım Arda aylık 2 bin 500 bin Lira kazanıyor. Belki bu maçı kazansa alacağı primle yıllık ihtiyacını karşılayacak. Bu kul hakkı yemektir.

Biz sezon başında altyapıya transferler yaptık, derslikler yapıp akademiyi düzenledik. Part time öğretmenlerle anlaştık. Altyapıya yaptığınız yatırım popüler yatırım değildir. Tribün veya camiaya hoş gelen şeyler değildir normalde bunlar ama bunu da başardık. Uzun zaman sonra altyapıdan gelen futbolcuların kendisini başarıya götüreceğine inandı taraftar. Ama 1461'i lav etme noktasına getirirseniz, altyapıyı baş ağrısı olarak görürseniz, 200-300 futbolcunun olduğu altyapıdan 1-2 futbolcu her yıl çıkaramıyorsanız hele ki Trabzon'da çok beceriksiz olmanız lazım. 80 amatör takımın 7 profesyonel takımın olduğu bir şehirde siz her yıl 2-3 futbolcu çıkaramıyorsanız bu beceriksizliğin de ötesindedir. 
İnanılmaz Sala Tesadüfü!

Yaz dönemi gelir mesela 80 tane futbolcu transfer olur. Ararlar mesela şunu bunu almışız başkanın haberi yok. Yusuf ve Abdülkadir'e dışarıdan teklifler var. Son teklif Antalya'dayken geldi. Premier Lig ekibinden geldi. Cardiff City Yusuf'u istedi sezon sonu görüşelim deyince onlar hayatını kaybeden Sala'ya yöneldiler.

Burak Yılmaz Beşiktaş'ın futbolcusu. Artık onunla ilgili herhangi bir şey söyleyemem. Allah yolunu açık etsin. İki futbolcumuzla ilgili alınan kadro dışı kararı vardı, onun neticesinde Beşiktaş'la anlaştı ve oraya gitti.

Gerekli eğitim verilmesine rağmen, burnunun dibindeki pozisyonu göre göre penaltı vermiyorsan yetersizsin. Fıfa kokartını değil, il maçlarını dahi yönetmemelisin. Tam tersiyse birinin bunu bize açıklaması lazım.