Ağaoğlu Canlı Yayında Açıkladı 
Pazar günü yapılan seçimde bin 329 oyla Trabzonspor’un 17. başkanı olan Ahmet Ağaoğlu bilinmeyenleri ve projelerini TRT Ekranında açıkladı. Ağaoğlu "Taraftarı olduğunuz bir kulübün gün geliyor başkanı oluyorsunuz. Büyük onur. Dedeoğlu, Afacan, Yılmaz, Şener 16 başkan ile birlikte 100 yılın ötesinde tarihi olan bir tarihin başına geliyorsunuz. Savaşın içerisinde bulduk kendimizi. " Görev zor bir görev tablo herkesin malumu, nasıl anlatılırsa anlatılsın. 841 milyon TL borç var. Geliriniz 130 milyon TL, gelirinizin 7 katı borçlanmışınız.  Tablo bu, geliriniz ile indirme şansınız yok. Giderlerde 200 milyonun üzerine çıkıyor. Hepsi temlikli, en kısa temlikli göğüs reklamı 1 sene sonra bitecek. Bu olumsuzluklar içerisinde tek aday olarak gittiğimiz için çok iyi yönetim kadrosu oluşturduğumuza inanıyorum. Hayrettin bey ile çalışmak çok zorduk ama bilgilidir. Genel Koordinatörlük görevini kabul etti. Farkı düşünce yapısındaki eleştirileri görüyorum. Trabzonspor’un içinde bulunduğu sürece özveride bulunarak giriyorsa saygı duymak lazım. Sevmeyebilirsiniz ancak o kulübe başkanlık yapmış insanlara saygı duymak zorundayız. Benim böyle bir şansım. Kendileri ile yeni tanıştığımız genç arkadaşlar var. Onlardaki o dayanışmayı gördüğünüz zaman diyorsunuz ki bunu aşarız. 

ÖZKAN HOCAYI ÇOK İYİ TANIRIM 

Kendisini çok eski tanırım.2002-2003 yıllarında kendisinin 2. Başkanlığını yaptım. Türkiye’de altyapıyı oluşturan bu kavramın türkiyeye girmesine sebep olan birisidir. Ben yöneticiyken Sümer’in altyapı çalışmaları beni etkilemişti. Ben altyapı antrenmanlarını çok izlerdim. 8 saat falan konuştuk kendisi ile ertesi gün devam ettik. Teknik, finans ve idari tarafı var. Verimliliği yitirmiş bir altyapı var. Buranın organize edilmesi gerekiyor. Konuştuk yüzde 98 anlaştık. 1461 projesi vardı. U21’den gelecek 1461’e sonra profesyonel takıma gelecekti. Eskiden yapıyorduk ama şimdi Süper Lig’de mücadele gücü çok yükseldi.  Özkan Sümer, çok ciddi bir birikimi, deneyim olan, teknik konu ve altyapı konusunda başarılı bir isim. Çok büyük deneyim ve birikimi var. Böyle bir deneyimi olan bir insanı zaten bu oluşumun dışında bırakmak çok mantıklı bir davranış olmazdı. Kendisine teşekkür ediyorum. Kabul etmeyebilirdi. Hiçbir tereddüt etmeden kabul etti. Şu kadar para alacak, bu kadar para alacak iddiaları var. Böyle bir şey asla söz konusu değil. Para konusu telaffuz bile edilmedi. Kamuoyunun gündemini gereksiz yere işgal etmenin bir anlamı yok. Spor Toto 1. Lig’inde şampiyon olup lige girecek konuma gelecek 1461 bir anda işlevliğini yitirdi. O projede dumura uğradı. Basit olarak söyleyeceğim. Şu anda futbolcu alırken harcamış olduğu paralarla ekonomik sıkıntının içine girmiş Trabzonspor, 4 sene sonra artı bütçe ile oyuncu satarak yaşamını sürdürecek Trabzonspor bu yüzden altyapı bizim için çok çok önemli, sayın Sümer ile fikir bilrliğimiz burada ortaya çıktı. Ben dedim size 2,5 sene hizmet ettim bundan da onur duydum. Rakip olarak da seçime de girdik. Trabzonspor’un süreci zorlu size ihtiyacı var. Trabzonspor’a 2-3 sene hizmet ederseniz onur duyarım dedim.  83’e kadar yaşadığımız 6 şampiyonluk Türk futbolunda yeniden yapılanma ihtiyacına sebep oldu. Yapılan transferlere bakın viç hiç, Yugoslavların pazarıydı burası, 3 kulübün transfer politikasını değiştirmesine sebep oldu. Son 20 sene İstanbul’un dümen suyuna döndü yapamazsınız bunu. Bizi futbolda başarılı kılan DNA’mızda olan ruhtur. 80 yaşında nene bana kadroyu sayıyor. İnsanların futbolla yatıp futbolla kalktığı bir yer burası. DNA’mızda futbol var bizim, damalarlarımıza işlemiş. Bir madenin üzerinde oturacaksın daha sonra rota değiştireceksin.  Altyapının yeniden yapılanması 3-4 sene sürer. Son zamanlarda altyapıdan neden futbolcu çıkmadı. Alanyaspor maçını izliyorum 8 yabancı futbolcu var. Altyapıdaki çocuk nasıl motive olacak. Niye 8 yabancı, bir bordo mavi forma kalmış içinde ruh yok git Barcelonayı tut, her maçını kazanıyor. 

ABDÜLKADİR VE YUSUF'UN GÖREVLERİ VAR 

Abdulkadir ve Yusuf’u satar mısnıız diye soruyorlar.  850 Milyon TL borcu var kulübün. Böyle bir teklif gelirse yönetim kurluna götürürüz orada tartışırız. Yusufun ve Abdülkadir’in o kulüpte görevleri var. Ağaoğlu’nun olduğu gibi Hacısalihoğlu ve yöneticilerimizin olduğu gibi o formayı giydikten sonra altyapıdaki kardeşlerin idolü haline geldiler. A takım forması giyerim motivasyonuna geldiler.  Yabancı transferine de karşı değilim. Sayın Sümer gitti geldi, 4 futbolcu aldı geldi ama maliyeti 1,5 milyon dolar. Bütçe bu dedi Eduorda, Silva, Aurelio  Brezilyadan Afrika’dan yıldız futbolcuların çıkış fiyatına bakın, hep matematik. 250, 300, 500 bin dolar. Niye 2 sene sonra 5 milyon dolara alıyorsun. Bunları çok yaşadık. 

TRABZONSPOR YARIŞIN DIŞINDA KALAMAZ

Trabzonspor yarışın dışında kalmaz, yapımıza ters mücadelecidir, hırslıdır çabuk karar verir. Bizde olmayan birşey var o da sabır. Ben sabır isterken 3 sene sonra 4 sene sonra Trabzonspor taraftarının 90 dakika alkışlkayacağı bir portre çizdim. Trabzonspor her zaman yarışın için de olacaktır. Olmazsanız seyirci, yayın gelirleri herşey düşer marka değeriniz düşer. Trabzonspor’un yeri zirvedir. Yarışın dışında Trabzonspor kimse hayal etmesin. 3-4 sene sonra çok farkı bir Trabzonspor olacaktır. Biz bu güne kadar yüzde 8o oranında futbolcunun kariyerine para ödedik. Sosa performansı ve kariyeri devam eden oyuncu ama yüksek maliyetli bir oyuncu. Her futbolcu Trabzonspor’dan geldiği takımdaki performansı gösteremeyebilir. 4 Topcu aldık biri hiç oynamadı diğeri ikisi gitti. Aurelio kaldı. Türk milli takımıdan tek forma giyen yabancı oyuncudur. Özür diliyorum Sosa’dan nasıl ödeyeceğim ben bu parayı. Taraftarın kafasına bu algı operasyonu. Geliyor cebinde parayla. Kim hangi parayla geliyor. Yöneticinin cebinden kulübün kasasına girişi kabul ediyor mu? Önümüzde transfer yasağı var bu politikaların bizi getirdiği bu nokta. Kurallar uygulanmak içn konur. Uluslarası fedareasyon kulüplerin gelişmesini engelleyecek bir kural koymaz. Çabamız devam ediyor yasağın kaldırılması için.

BİZ TEKNİK KADRO İÇİN TEK KELİME ETMEDİK 

Çalımbay ile alakalı olarak Genel kurulda da sonra da teknik kadro ile de profesyonel kadro ile ilgili tek kelime etmedik. Böyle bir düşünceye girmedik. Önümüzde 7 maç var. 5 bitirirsiniz 4 bitirirsiniz, Trabzonspor’un bunun altına düşmesi düşünülemez. Görevinin başında bir teknik adam mevcut profesyonel bir kadro var. Bunlarla tamamlayacağız. Sezon bittikçe konuşulacak şeyler. Bir takım haberler görüyorum ne ben ne de başka bir arkadaşımızın ağzından çıkmış tek bir kelime yoktur. Önce futbolcuların borçlarını ödememiz gerekiyor. Alacakların var. Birikmiş borçlar hepsi. 117 milyon lira, 45 günde ödenmesi gerekiyor. Rıza hoca görevinin başında, hepsinden de galibiyet bekliyoruz.  Devam eden dava sayısı 180 biraz fazla. Geliri 130 milyon civarında. Naklen yayın ve federasyon gelirleri 2023 yılının temmuz ayına kadar. Trabzonspor’un kendi gelirlerinden hiçbirisinin kasaya girme şansı var. Usta benim kulübümün başkanıydı. Bütün başkanlar benim için saygıdeğerdir. Yanlışlar vardır doğrular vardır. Doğruları devam ettirmek bizim görevimizdir. Bunun içerisinden çıkış için kısa vadeli borçları karşılayacak kaynak yaratılmak lazım. Vadeye yaymak lazım. Borcun üzerine faiz geliyor. 1,5 3 ay içerisinde hayata geçirecek gelir getirici projemiz var. Camia bilmesin diye bir şey değil. Bu aynı zamanda rekabete dayalı bir proje. 3 ay içinde yürürlüğe girecek projemiz var. Borçların yapılandırılması bir diğeri 2 yıl faiz ödemesiz ana para ödemeli yayıldığı zaman kulübe nakit girdisi sağanacak. Gerekirse kredi kullanacağız. Bu borcu ödediğiniz zaman uzun vadeli borca dönüştürmüş oluyorsunuz. Ana para ödemesiz bir ortam yaratınca nefes almaya başlıyorsunuz.  Yusuf ve Abdülkadir’in fiyatı 850 milyon TL, kimse bunu telaffuz etmesin.

USTA 15 MİLYON EURO GARANTİ ETTİ 

Bilançolar TL üzerinden yapıyor. Aldığı zamanki çapraz kurdan TL’yi Euro’ya çevirdi. Bu kulübün girdileri TL, bilançolar TL, borç 840 milyon TL. Bir sürü EURO borcumuz var. Çok basit bir hesap başkanın hesabı, genel kurulda açıklandı 841 milyon TL, gelir ortada ödenen faiz belli. 375 milyon kredi kullanılmış. Elinizdeki varlık borcun yüzde 40’ını karşılamıyor. Futbolcuların market değerini söylüyorum.  İlginç bir tahahütt. Böyle bir teklifte bulundu kendileri, asbaşkanımız ve genel saymanıza anlattılar. İlk yönetim kurulu toplantımızda değerlendirilecektir. Yönetim kurulu kararını verir, uygulanır. Maliyeti yüksek futbolcuları ben satayım oradan 15 milyon Euro’yu garanti ediyorum. Bu 15 milyon Euro’yu da benim alacaklarımdan düşün şeklinde bir taahhüt.. 

RODALLEGA KRİZİ

Akhisar Belediyespor'dan transfer edilen Rodallega'nın kulübünden ihtar geldiğini belirten Ağaoğlu " Rodallega ile ilgili ihtar geldiği doğru, yanılmıyorsam 850 bin Euro sözleşmesi var. Bu paranın ödenmediği konusunda uyarı geldi. UEFA’ya gitmediler Türkiye’de açılan bir dava, yönetici arkadaşlarımız bütün gün bu sorunun çözülmesi için uğraşıyorlardı. Açık ve net söylüyorum Akhisar tarafından çok büyük özveri ve anlayış gösterilmiş. Ben de hemen yayından sonra Akhisar kulübü başkanını arayacağım gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür edeceğim. Yeni yönetime anlayış göstereceğini düşünüyorum bu borçlar kesinlikle ödenecektir. Usta, Hacıosmanoğlu, Şener döneminden olsun ödeyeceğiz. "

ŞENOL HOCA VE BJK'YA SAYGISIZLIKTIR

Ağaoğlu olarak BJK kulübünün sözleşmeli hocası ile ilgili herhangi bir tasarrufta bulunmak mümkün değil. Şenol Hoca ve BJK’ya saygısızlıktır. Kontratı  devam eden Güneş ve Çalımbay var. Önümüzde 7 maç var. Her galibiyette 2 milyon yazıyor bana 4-0 kazandık 841, 839 oldu. İnce hatları ile ayırt etmek lazım. Sezon sonu geldi, Rıza Hoca diyecekki sizle çalışmak istemiyorum. Hoca “en iyi yerde bitireceğiz diyor” bitti. Rıza hoca ve o geminin tayfası profesyonel takım, oraya kimse dokundurmasın. Şu anda bunları konuşmak etik değil.