ABDÜLKADİR PARMAK AFFEDİLECEK Mİ?

“Bugün 32 maçlık bir lig oynadık. 65 puan almışız geldikten beri. Geçen sene gibi karşılaştırma yapmak istemiyorum. 32’nin içinde bir kupa da kazandık. Geldiğimiz nokta iyi ama yeterli değil. Daha neler yapabiliriz. Bir yandan çalışmamız devam edecek. Altyapıyla oyuncu her zaman çıkmıştır. Yurt dışına giden oyuncular vardır. Akademimizde yeni yapılan akademinin içerisini daha verimli hale getirmeye çalışıyoruz. Son maçlarda keşke Abdulkadir Parmak da olsaydı. Abdulkadir geldiğim günden itibaren burada çalıştı ve devamlı oynadı. Kendisiyle daha sonra görüşme de yaptık. Maç itibariyle ikimiz de düşünelim dedik, sonraki yapılanma için konuşuruz diye konuştuk. Futbolcunun yerlisi yabancısı ırkı yoktur. Hüseyin Türkmen de altyapıdan yetişti Serkan gibi. Bu topraklardan yetişene daha fazla sahip çıkalım. Çalışmasıyla, duygusuyla ekonomisiyle katkı sağladılar. Kullanmaktan ve bu kaynağı oluşturmaktan yanayım. Türkmen değerli bir oyuncu bizimle devam edecek.”

KAMİL AHMET VE HOSSEİNİ...

Detaylı bir çalışma yapıyoruz, ihsan hoca buranın değerli bir hafızası. Turgut hoca kontrolü sağlıyor. Kiralıklardan bazılarıyla yolları ayıracağız, bazılarının da önünü açacağız. 2 tane mukavelesi biten 4 senedir burada olan oyuncular var. oyuncularla problemimiz yok. Daha iyisini nasıl yapabilirizi düşünüyoruz. Kamil ve Majid beklemenin içinde olan 2 oyuncu. ben kurum adına hangisi doğruysa kararını vereceğim. Görüşme halinde olduğumuz oyuncular var.

PEREİRA İLE YOLLARIN AYRILMASI

Pereira buraya 4 sene hizmet etmiştir, çok net bir şekilde duygularımı düşüncelerimi yüzde yüz söylerim. Bazen değişimler sancılı olur, Serkan altyapıdan gelmiş görev aldığı sürece maçlarda oynamıştır. Düzgün karakter bazen rakibe sağ bek Hüseyin’i kullandım. Rakibin teknik opsiyonları var bazen stoper kullanmak bu plana göre değişiyor. Pereira konusu kapanmıştır, hizmet etmiştir. Maddi imkanlarını alıp gitmiştir bir transferimiz daha olacaktır. 

TRABZONSPOR HÜCUM OYNAR

Hücum setlerini en çok çalışan teknik direktörüm, örnek verecek olursak rakibi ceza sahasına mecazi anlamda yürüyerek glebiliyoruz. Sonrasında opsiyonlar ve yeterlilik devreye giriyor. 20. Dakikada 3 top direkten döndü. Kayseri Sivasspor maçları. Trabzonspor hücum oynar set oyunları oynar. Ön tarafla ilgili transferde çalışmalarımız var sayıları arttırmamız gerekiyor. Hücumdayken de savunma güvenliğğini almak önemlidir. 

HAKAN YEŞİL'İN POTANSİYELİ VAR

Ben geldiğimde Hakan Yeşil yoktu, altyapıdaydı. O günden itibaren maçlara çıkıyor, genç milli takımda oynuyor. Önümüzdeki sezonun kadro yapısına göre 1-2 dakika süre verdik önümüzdeki senenin yapısına göre hareket edeceğiz. Hakan beklentisi olan potansiyelli oyuncu, Ahmetcan Faruk gibi yakın zamanda yüzleri olacak. Bu takımın. U19’da tıkanıklık var ama zamanla düzelecektir.

DUYGUNUN YERİNE AKIL DEVAM ETTİRİLMELİ


 
Bu kadar yarışın içine arkadan girip dahil olmak. Bazen maçların anları vardır, yediğimiz golün öncesi hisetiklerimiz karıştırabiliyor. Duygunun yerine aklı devam ettirmek gerekiyor. Oyun olarak üstün oynadığımız maçlardı özellikle Galatasaray maçı var. Bunları aza daha nasıl indiririz bunu çalıştıracağız.
BAŞKANIN DEDİKLERİ DOĞRUDUR

Başkan yöneticilerimiz izleme komitesi ve biz koordinasyon halinde yoğun bir şekilde Trabzonspor için hem ekonomik olarak hata yapmamız gerekiyor. Yönetici de yapmıyordur. Şehir değişir takım değişir. Yanlış transfer olarak bakılmaması gerekiyor, minumum da hata ve organizasyonun içine dahil edebilmek. Başkanın dedikleri doğrudur 5-6 ortalaması var. ön tarafta rekabeti arttırmam lazım. Bir tanesi kenar oyuncusu birisi de bek. Deneyimi genç bir takımı belki bunların yaşı konuşabilir. 28-29 bandını yakalamak yarışmak açısından önenli. İyi bir bek aldık, onun alternatifini de para vererek alamayız. Serkan 2 senedir oynuyor, Hüseyin 3 senedir oynuyor. Ömür bugün Türkiye’nin en yetenekli oyuncusu bunun sayısını çoğaltıp doğru hareket etmek lazım.

REZERV LİG AÇIKLAMASI

Alt liglerin organizasyonunu rekabet ortamında yapmamız lazım. Trabzonspor yatırım yapıyor Sebat Yomra yapmıyor. Beraber oynamamaları lazım. O organizasyonu kriterler içinde yapabilmemiz lazım. Antrenör tarafından denetlenirsek şansınız olabilir. TFF’nin organizasyonlarını denetleyeceğiz ve takipçisi olacağız. Ömür, Uğurcan, Yusuf nasıl geldi, bunda bir sıkıntı yok. Bir rezerv lig, oyuncunun tekrar sıçrama yaşıdır 19-21 yaş arası. 22’de alabilrisin, 23’e kadar yapamadı mı nereye giderse gider. Rezerv ligin kurulmasından yanayım.

KALECİ TRANSFERİ YAPACAĞIZ

Başkan, yöneticiler biz teknik heyet birlikte çalışıyoruz. Onlar da bize yardımcı olmaya çalışıyorlar, her şeyden haberleri var. Kaleci transferi yapacağız. Erce iyi kaleci ama yapacağız. Matematiksel olarak 2-3 hafta önce garantiledik, Ahmetcan ve Farukcan potansiyel bunlarla ilgili düşencemiz var. Ne yapsak bir tarafa çekilecekti. 6 ay oldu, çok iyi hissediyorum, dün maç bitti eve gitmedim buradayım.

GERİYE SPRİNT ATAN TRABZON YOK

Teknik kapasitesi yüksek, hücum oynarken savunma güvenliği. Bunun nasıl alındığını örnekleriyle göstereceğim. Geriye sprint atan bir Trabzonspor yok. Hücumda sayısal olarak fazla olan bir Trabzonspor var. Şampiyon olacaksan oyununun hücum yönünü iyi oynaman gerekiyor. Savunma güvenliğini de almak gerekiyor.

SÖRLOTH'U İSTEMEZ MİYİM?

Avrupa'daki takımlar senin vizyonuna bakarak transfer ediyor. Bayern Münih yapıp Pep’i getirmişti. Türkiye’de pek olacak şeyler değil. Onun için o kararlar çok güzel. Sörloth’u istemez miyim yani? Devre arasında oynamıyordu başkana söyledim gelsin oynasın, yardımcı olsun. Buraya katkılar sağlamış keşke olsa, o sürece bakacağız. Trondsen çalışıyor dün koltukta oturdu. Yeni çıkmıştı tekrar başa dönmeyelim diye, şu anda hiçbir şey bilmiyorum. Yeni yeni takım antrenmanlarına katıldı, cebimizde inşallah iyi bir joker çıkacak diye bekliyorum.

KAMPA NE ZAMAN GİRİLECEK?

Önümüzedeki sene Haziran 28’inde burada başlayacağız. 1 hafta buradayız, her şey sağlıkla ilgili yurt dışı belli değil. Yöneticilerden rica ettim TFF Riva Tesisleri’nde 5’inde kampa gireceğiz. BJK’nin kupayı alırsa Ağustos’un 5’inde alamazsa Temmuz 22’de oynayacağız. İlk kamptan sonra belli olacak. Ağustos’un başında tekrar tesise dönüp müsabakar başllayacak. 6 haftaya tekabül ediyor. 2. Etap detayları yurt dışı olacak mı? Emrah bu konuyla ilgili çalışıyor.

GİDECEKLERİN RAPORU HAZIR

Bizden gideceklerin raporu hazır. Efecan ve Visca eski oyuncularım. Visca’yı ben getirmiştim, görüşmelerimiz yok. İki oyuncuyla da eğer olursa bilgilendiririm.