Aylardır Türkiye'nin dört bir tarafında temiz futbol eylemleri yaparak sesini Türkiye'ye ve hatta dünyaya duyurmayı başaran Trabzonspor taraftarlarlarının canlarını sıkan en önemli faktörlerden biri de 6222 kanunun sadece Trabzonspor taraftarlarına uygulanması.

Son zamanlarda çeşitli taraftar grubu derneği yöneticilerinin 6222 kanunu kapsamında ceza alıp 1 yıl tribünlerden men edilmesinden sonra sabırları taşıran son olay da Fenerbahçe maçından sonra oldu.

Trabzon'da Vali Öz'ün maça bir hafta kala yaptığı açıklamalarla gündemi sarsması, Trabzonspor taraftarını galeyana getirmesi ve saha içinde yaşanacak olayları kamçılamasından sonra Trabzonspor taraftarının sabrını taşıracak bir hamle de savcılıktan geldi.

Maç sonrası 1 yıl men aldıkları için ve her maç saatinde en yakın polis karakoluna gidip imza atması gerektiği ve bunu yerine getirmediği için maç vaktinden hemen sonra yolun ortasında yürürken apar topar polis aracına bindirilip nezarete götürülen Murat Fındıkçı 2 gün nezarette kaldıktan sonra maç saatinde polis karakoluna gelip imza atmadığı gerekçesiyle 3800 TL para cezasına çarptırıldı. 6222 yasasının sadece Trabzon'a ve Trabzonspor taraftarına uygulanmasından ötürü rahatsızlık duyduğunu dile getiren Murat Fındıkçı nezaretten çıktıktan sonra sitemiz www.trabzonhaber24.com'a açıklamalarda bulundu.

Fındıkçı, "Bu parayı ben verdim, başka birinin vermesini istemiyorum. Trabzonspor taraftarının çektiği artık yeter. Adaletsizliğin var olduğu açık ve net bir şekilde ortada. Bana bir mahkeme kağıdı gelmeden, yolda yürürken gelip apar topar alıyorlar ve nazerete götürüyorlar, bir gece de misafir ediyorlar. Yasa diyorlar ama bu işin bahanesi, her şey savcıların eline bırakılmış durumda, savcıların dediği oluyor. TFF'nin kararları arka planda kalıyor. 6222 yasasına mutabık kalınıyorsa madem biri de çıkıp Trabzonspor taraftarı harici ceza alan bir taraftar göstersin bizlere. Trabzon ile, Trabzonspor taraftarı ile oynamak ateşle oynamaktır. Vazgeçsinler artık bundan. Kupayı yerine, olması gerektiği yere, Trabzon'a göndersinler. Vakti geldi de geçiyor bile. Trabzon'un, Trabzonlunun sabrı tükeniyor.." şeklinde konuştu.

Muharrem Altıntaş
www.trabzonhaber24.com