Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, restorasyonu tamamlanan ve yeni bir görüntüye kavuşan Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Burada gündeme ilişkin konularla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Murat Zorluoğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü der kutlayan  Başkan Zorluoğlu, özetle şu ifadeleri kullandı: 

TRABZON’DA SÜREN ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Ekiplerimiz merkezde çalışıyor. Nisan ayına kadar Meydan bölgesini, tanjanttan Moloz’a kadar olan alanı Tabakhane, Çömlekçi dahil olmak ezbere bütünüyle bitirmek. Bu alt yapıdan kastım sadece su değil. İçme suyu hatları değişecek. Meydan bölgesinde bunun 70 km’si var. Biz buna Kanalizasyon ve yağmur sularını dahil ettik. 150 km kanalizasyon, 100 km’ye yakın yağmur suyu. Telekominikasyon alt yapısı ki 400 km kanallar açılıyor. Fiber alt yapısını bütünüyle şehrin tamamına yayıyoruz.  TÜRKSAT, TRABZON’DA YATIRIM YAPACAK Türksat Genel Müdürümüzle görüştüm. Önümüzdeki günlerde o da buraya gelecek. Şehrimize yatırım yapmasını sağlayacağız.  Telekominikasyon alt yapısını tamamlıyoruz. Türksat’ın yatırım yapmasını önemsiyoruz. Türksat Türkiye7de 24 ilde yatırım yaptı, 25.’sinin Trabzon üzerinde olması konusunda mutabakata vardık. 

DOĞALGAZ EKSİKLİKLERİ GİDERİLECEK

Doğalgaz eksikliklerinin yatırım anlamında tamamlanması için gayret içindeyiz. Arkadaşlarımız sürekli görüşüyorlar. Cumartesi günü Cumhuriyet Caddesine girecekler. Hafta sonu bitirecekler, orada ki yardığımız bölümün üstünü geçici olarak kaplayacağız.  Bizim yaptığımız kaplamalar geçici kaplamalar. Yani açtığımız kanalları düzgün malzeme ile dolduruyoruz. Onun üzerini silindir ile eziyoruz. Ondan sonra onun geçici kaplamasını yapıyoruz. Bundan muradımız şu. İnsanlar çamura değmesinler. Etrafa yayılmasın, yağmur yağdığında malzeme gitmesin diye kaplıyoruz.

  TESTLER TAMAMLANDIKTAN SONRA YENİDEN KAPLANACAK

Buranın testleri tamamlandıktan sonra buraların tamamı kaplaması yeniden yapılacak. Yeniden asfaltlanacak veya taş kaplanacak. 

KAYIP KAÇAK ORANI YÜZDE 60’TAN YÜZDE 25’E İNECEK

Bu proje tamamlandığında merkezde hissedilen koku problemi, su basma meselesi, içme suyu arızası gibi olan sorunlar bütünüyle ortadan kalkacak. Bu bize yüzde 25 ve daha üzeri kayıp kaçakta katkı sağlayacak. Trabzon kayıp kaçak oranı yüzde 60’dı. Bunu yüzde 50’ye indirdik. Bu çalışmayla bunu yüzde 25 - 30 aralığına indirmiş olacağız.

TS CLUB’IN YENİ YERİ BELLİ OLDU

Başkan Ersen Küçük  ve TGC üyeleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti diye getirerek TGC binasının restorasyonunu gerçekleştiren Zorluoğlu’na desteklerinden ötürü teşekkür ettiler. TGC binasındaki TS Club satış noktası ile ilgili de bilgi veren Zorluoğlu, “Trabzonspor’umuz forma satışlarını Tarihi belediye binamızın altındaki yerde gerçekleştirecektir. Onlar için de daha iyi olacaktır” dedi.

REŞADİYE KAVŞAĞI İÇİN KARAYOLLARI ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Reşadiye Kavşağı ile ilgili yazılı talebimizi Karayollarına gönderdik. Karayolları Genel Müdürümüzle görüştük. Onlar bir hazırlık yapıyor. Reşadiye Kavşağı imkan dahilinde olursa onların işi. Biz gerekçemizi gönderdik. Onlarda top şu anda.. 

MEYDAN VİYADÜĞÜNDE SON DURUM

Meydan Viyadüğü ilgili proje firmamıza, çalışılması talimatını verdim. Daire Başkanımızda yakından ilgileniyor. Bir ön çalışma yaptılar. İlk veriler yapılabilir gibi duruyor. Yer altına alınabilir, oradan Baronun arka tarafında çıkabilir diye söylendi. Bu ç ok önemli çalışma gerektiriyor. Onun için çok paylaşmadım. Çalışmalarını tam tamamladıktan sonra teknik olarak burası kaldırılıp yerin altından geçecek imkan varsa kaynağını bulup yapmak istiyoruz. Şehrin merkezinden bu görüntüyü kaldırabilirsek mutluluk duyarım. Rapor hazırlanıp, proje imkanı sağlarsa sizlerle paylaşırız.