Trabzon Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantıları başladı

Mecliste Başkan Murat Zorluoğlu açıklamalarda bulunurken yeni yapılacak terminalin dere yatağında olduğu gerekçesiyle gelen eleştirilere de yanıt verdi.

Zorluoğlu şöyle konuştu;

Yeni terminal binası çok uzun zamandır gündem de olan önemli bir çalışmamız. Daha önce bunun ihalesini yapmıştık ama yüklenicinin problemleri nedeniyle iptal edilmişti. İhalesi yeniden yapıldı ve sözleşmesi yapıldı.

Bu süreçte ülkemizde yaşanan sel felaketleri nedeniyle burası ile alakalı eleştiriler ve öneriler oldu.  Bu süreçte meclisimize de bilgi verdik, şeffaf bir şekilde bu konu kamuoyunda tartışıldı.


 


Burada mesele şu ki bu konu bazı vatandaşlarımızın yaptığı gibi kaçak bir yapı söz konusu değil. Burada imar planı olan ruhsatlı bir yapı söz konusu. Şimdi bu bakımdan burası ile ilgili kaçak bir yapı yaklaşımı haksızlık olur.

Elbette ki daha iyi yerlerimiz olsa oraları tercih ederiz. Bu gibi yerlerde maliyetlerde artıyor. Burayı başka yerler varken tercih etmedik. Burası bizim kendi arazimiz ve burayı tercih etti. Burayı yaparken yetkili kişilerin ve kurumların görüşünü aldık. DSİ burada bazı şartlara uyarak burada bu yapının yapılmasını resmi olarak onayladı ve biz de ilave tedbirler alarak bunu yapacağız.

Bina giriş kotu 14.30 metreye çıkıyor. Yani terminali yapacağımız yer dereden 14 metre 30 santim yukarıda olacak. Bizde burada taşkın alanı hassasiyetiyle bu projeyi oluşturduk. 

Oluşan yeni yağış durumuna ve DSİ den alınan 100 yıllık geriye dönük veriler hususundan sonra buraya yapılacak terminalin ciddi anlamda can ve mal kaybı açısından risk oluşturmadığı kanaatine vardık.