Zorluoğlu ''Denize Ulaşımı Daha Kolaylaştıracağız ''

Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, projeleri arasında yer alan ekolojik köprülere ilişkin açıklamalarda bulundu: “Hemşehrilerimin denize ulaşımını daha kolay hale getireceğiz.” 

Seçim çalışmalarını sahada yoğun şekilde sürdüren ilçe ilçe mahalle mahalle dolaşarak hemşehrilerinden destek talep eden başkan adayı Zorluoğlu, göreve geldiği takdirde hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında detaylar vermeye de başladı. 

Proje Tanıtım Toplantısı’nda kamuoyuyla paylaştığı önemli projelerden biri olan ‘ekolojik köprülere’ ilişkin bilgilendirme yapan Zorluoğlu, bu köprüler sayesinde Trabzonluların denize olan hasretinin sona ereceğini, şehrin farklı noktalarından sahile ulaşımı daha kolay hale getireceklerini ifade etti.

ALIŞILMIŞIN DIŞINDA GEÇİT: EKOLOJİK KÖPRÜ

Ekolojik köprülerin kısmen projelendirildiğini belirten Zorluoğlu, bu köprüleri ilk etapta 4 noktada hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Gülcemal, Ayasofya, Pazarkapı ve Olimpiyat Parkı’nı merdivensiz ve betondan çok yeşillik görünecek şekilde inşa edilecek ekolojik köprülerle sahile bağlamayı arzu ettiklerini vurgulayan Zorluoğlu, “Bu köprülerden hemşehrilerimiz alışılagelmiş alt veya üst geçitleri akıllarına getirmesinler. Geçit ya da köprü deyince zihnilerde beliren merdivenler, korkuluklar ya da asansör gibi yardımcı unsurlar bizim projemizde yer almayacak. Ekolojik köprülerimiz, yapılabilecek en düşük eğimle, hafif bir eğimle sadece yayaların değil, bisikletlilerin, engelli araçlarının, paten vs. gibi araçların da kullanabileceği şekilde tasarlanacak. Kendine özgü bir tasarımla inşa edilecek köprülerimiz sayesinde halkımız, denize artık daha kolay ulaşacak” değerlendirmesinde bulundu.

TRABZON SAHİLİNE ÖNEMLİ DOKUNUŞLAR

Trabzon’un vazgeçilmezi yeşilin çeşitli tonlarının yer verileceği ekolojik köprülerin inşasının yanı sıra, 114 kilometrelik Trabzon sahil şeridine de özel dokunuşlar yapacaklarını dile getiren Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, “Ekolojik köprüler, plajlar, bisiklet yolları ve hayata geçirmeyi planladığımız başka küçük dokunuşlarla, Trabzon’un denize olan hasretini bitirmeye kararlıyız. Bu anlamda daha güzel bir Trabzon’u birlikte imar edip birlikte yaşamayı vaat ettiğimiz hemşehrilerimizden 31 Mart günü destek bekliyoruz” dedi.