Kaşüstü Mahallesi'nin en eski yerleşim alanlarından biri olan Öğretmenevleri Mevkii'nde yıllardır talep edilen çocuk parkının yapımına Yomra Belediyesi tarafından başlandı. 

Bu alanda sosyal alan bulunmamasının ciddi bir eksiklik olduğunu dile getiren Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, yapımına başladıkları park inşaatını kısa sürede tamamlayarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunacaklarını söyledi. Mahalle halkının talep etmesine rağmen uzun yıllardır bu ihtiyacın karşılanmamış olduğuna dikkat çeken Bıyık, "Maalesef bu alanda belediye arazisi bulunmuyordu. Bu nedenle 350 m2 bir alanı satın aldık. Burada park inşaatına hemen başladık. İnşallah kısa sürede parkımızı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Böylece çocuklarımızı oyun, mahalle sakinlerini dinlenme alanına kavuşturacağız" dedi. 

Yomra'ya sosyal alan kazandırmaya özel önem verdiklerini ifade eden Başkan Bıyık, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Trabzon'un en hızlı göç alan ilçesiyiz. Nüfus bakımından şuanda 5'inci büyük ilçeyiz lakin bir kaç yıl sonra 3'üncü sıraya yükseleceğiz. İnsanlarımızın sosyal alan ihtiyacını karşılamamız lazım. Bunu başardığımızda yaşam kalitesi çok daha yüksek bir ilçe olacağız. Bu amaçla şuan seçiminden sonra 9'uncu parkımızın inşa ediyoruz. Yapımını sürdürdüğümüz yürüyüş ve bisiklet yolunun ilk etabı tamamlanma aşamasına yaklaştı. Sahilde çok ciddi bir yaşam alanını ilçemize kazandırmak içinde proje çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yomra'mızı sadece Trabzon'un değil, Doğu Karadeniz'in en modern, en yaşanılabilir ilçesi haline getirmek için görev başındayız. Son iki yılda yaptığımız çalışmalarla bu konuda ciddi ilerleme kaydettik. Her ne kadar imkanlarımız sınırlı olsa da bu hedefimize ulaşacağız."