Yüzde 90 oranında tamamlanan Yeni Of Devlet Hastanesi’nde son çalışmalar yapılıyor. Son teknoloji sağlık ekipmanları ile donatılan Yeni Of Devlet Hastanesi hizmete geçmesiyle artık vatandaşlar Trabzon ve çevre illere gitmeden bir çok sağlık hizmetini burada alabilecek.


 
BİR ÇOK İHTİYACA CEVAP VERECEK
 
18 bin metrekare arsa alanı olan Yeni Of Devlet Hastanesi, kapalı alanlarla birlikte toplamda 27 bin 800 metrekare kullanım alanı bulunuyor. 150 yataklı olan hastanede yatak kapasitesi ihtiyaç halinde  180 yatağa kadar çıkartılabilecek. Yeni Of Devlet Hastanesi’nde: 4 ameliyathane odası, 16 yataklı yoğun bakım ünitesi, 4 yataklı yenidoğan yoğun bakımı ünitesi, 6 diş ünitesi, 16 diyaliz yatak ve makinesi, 4 yataklı palyatif servisi, 4 yataklı yanık odası, 10 hasta kapasiteli fizyoterapi salonu, 4 yataklı doğum sancı lohusa odası, 108 kişilik konferans salonu, ayrı bir girişi olan mahkum poliklinik ve 4 yataklı hasta koğuşu, 224 kişilik yemekhane salonu, 25 müşahade alanı olan bin 200 metrekare alana sahip acil servisi ve 30 adet poliklinik odasıyla hizmet verecek.


 
BÖLGEYE HİZMET VERECEK
 
Yeni Of Devlet Hastanesi’nin sağlık alanında büyük bir yatırım olduğunu belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, hastanenin faaliyete girmesiyle  Ofluların önemli bir hizmete kavuşacağını söyledi. AK Parti’nin sağlıkta devrim niteliğinde yatırımlar yaptığını belirten Başkan Sarıalioğlu, "Bir çok alanda olduğu gibi AK Parti hükümetimiz sağlık alanında da önemli hizmetleri ülkemize kazandırdı. Ülkemiz için çalışmaya hizmet üretmeye devam ediyoruz. Hastane bakımından Of’ta bir eksiklik vardı. Eski hastanemiz talepleri karşılayamayacak noktadaydı. Bizde bunun üzerine yoğun bir çalışma yürüterek bu eksikliği gidermek istedik. Oflu hemşehrilerimizin düzgün bir şekilde sağlık hizmeti alabilmesi için çalıştık. Sağlık Bakanlığı’mız tarafından yapılan dev bir yatırım olan Yeni Of Devlet Hastanesi’nin yapımına başladık. Şuan yüzde 90 itibariyle bitmiş durumda. En yakın zamanda vatandaşımızın hizmetine sunmayı bekliyoruz. Vatandaşlarımız, yeni hastanemizde nitelikli sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek. Hastanemiz Sağlık Bakanlığı tarafından en son teknolojik tıbbi cihazlar, mobilya, büro malzemeleri ile donatılıyor. Hastanemiz tamamlandığında donanımlı hekim ve sağlık personeli ile hemşehrilerimize hizmet verecektir. Yeni Of Devlet Hastane’miz sadece Of’a değil; Çaykara, Hayrat, İyidereli hemşehrilerimize de  hizmet vereceğini düşünüyorum. Sadece Of’a değil bölge insanına hizmet verecek. Bu anlamda Yeni Of Devlet Hastanesi, bir bölge hastanesi özelliğinde olacaktır. Böyle büyük bir hizmetin Of’umuza kazandırılması konusunda; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanlığı’mıza ve AK Parti hükümetimize şükranlarımızı sunuyorum" dedi.