Uçtur Turizm Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Bülent Karakoç, Kıbrıs’a başlayacak olan uçak seferleri konusunda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ile Trabzon’da bir toplantı gerçekleştirdi.

TTSO Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un turizmde bir marka olmaya doğru hızla ilerlediğini kaydederek, uluslararası programların hayata geçirilmesinden memnunluk duyduklarını ifade etti. Hacısalihoğlu, turizm sektörünün gelişimine paralel olarak Kıbrıs ile başlayan yeni uçak seferleri ve tur programlarını desteklediklerini belirtti.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök da, Kıbrıs ile Trabzon arasında kurulan uçak bağlantısının Doğu Karadeniz’de sevinçli karşıladıklarını bütün acentelerini bilgilendirdiklerini belirtti. Gürkök, hazırlanan tatil programları ile tüm Doğu Karadenizlileri Kıbrıs’a davet ederken Kıbrıslıları da Doğu Karadeniz’i görmeye beklediklerini söyledi.

Uçuşların Trabzon Havaalanı ile Kıbrıs Ercan Havaalanı arasında 23 Haziran’da başlayacağını belirten Bülent Karakoç, her hafta toplamda 3 sefer olmak üzere, Pazartesi, Cuma ve Pazar günleri karşılıklı yapılacağını söyledi.

Karakoç, “Haftada üç sefer Pazartesi, Cuma ve Pazar günleri Saat 16:10'da Trabzon'dan Ercan'a 14:25'de Ercan’dan Trabzon'a olacak şekilde planlanmıştır. Üstelik, pasaportsuz, vizesiz yalnız nüfus cüzdanı ile bambaşka bir iklimi ,bambaşka bir ülke deneyimini Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni sadece 1 saat 15 dakikalık uçuş sonrasında keşfedebilirsiniz. Trabzon'daki Seçkin Seyahat Acentelerine turistik tatil seçeneklerini sunacaktır. Bu seferler sayesinde Akdeniz'in en güzel adası Kuzey Kıbrıs da kıymetli Trabzon halkına yeni ve kaçınılmaz tatil fırsatları sunulacaktır” dedi.