Trabzon’da, Ramazan Ayı ve 17 günlük zorunlu kapama dolayısı ile vatandaşlar balığa pek rağbet göstermezken. balık halindeki tezgahlarda genelde kültür balıkları yer alıyor.

Çoğu balıkçı esnafı sezonun bitiminde tezgâhını kapattığı gözlenirken, Ramazan dolayısı ile  ve zorunlu sokağa çıkma yasağından dolayı işlerin genellikle durgun geçtiği belirtildi.


Balıkçı esnaflarından Birol Mahmutçebi Ramazan’da genelde durgun geçtiğini belirterek bu durgunluğa birde zorunlu kapamada eklenince işlerimiz çok düştü . Tezgahlarda genellikle kültür balıklarının yer aldığını belirten Mahmutçebi, “Ramazan’da genelde durgun geçer.Ramazanın ilk haftasından sonra biraz hareketlenme olur. İnşallah havalar güzel gider de kıyı balıkçılarının getirdiği balıkları satarız. Zaten çoğu balıkçı esnafı sezonu kapattı dükkânını açmadı. Tezgahlarımızda artık kültür balıklarına kalmış durumda. Artık kültür balıklarını satıyoruz. Zorunlu kapama sonrası işlerimiz sahada düştü .Virüs de zaten bizi etkiledi. Balık fiyatları da normal sayılır. Levrek, Çupra, Somon 45-50 TL. Alabalık 25 TL, yerli Uskumru kilosu 25 TL, Mezgit  20 ,barbun 25 ,somon 25 ,isparize 20 ,levrek - çupra 50 ,kefal 20 TL’den satışa sunduk .