Sevim,  açıklamasında şunları söyledi: “Çıkar ve menfaatleri üzerine gazetecilik yapan bazı şahsiyetler sizlere sesleniyorum. Gazetecilik dedikoduları köşelere taşımak değildir. Dayanağı olmayan yazıları ispatlamak zorundasınız. Yanlış ve yalan haber yaparak birilerinin koltuk ve seçimlerini kaybettirmemek için kalemlerinizi kullandırmayın. Kendinize çok yazık ediyorsunuz.


Yalan 1: ‘Birileri cebini dolduruyor’ diye yazıyorsunuz. Bunu ispatlamayan adidir, müfteridir, yalancıdır. Yazıklar olsun. Bütün teklifler kamera kaydı altında alınmıştır. Bütün şirket temsilcilerinin karşılıklı imzaları alınmıştır.
Yalan 2: Bilmediğiniz ve araştırmadığınız konularda asparagas haber yapmaktan vazgeçin. Eğer okur yazarlığınız yoksa, matematiğiniz zayıfsa önce bu sorunlarınızı çözün. 36 minibüs 3 otobüs diyorsunuz. Yalan. 2006 yılında iki plaka birleşerek tek plaka zaten olmuştu. 36 minibüste 72 plaka var. 1 otobüs 14 plakadan oluşuyor. Hesabınızı iyi yapın.
Yalan 3: Otobüse hisse alanlar plakalarını askıya almak istemiyorlar diyorlar. Algı yaratmaya çalışan zavallılar. Aracında rehin ve haciz olanlar araçlarını çalıştırmamak şartıyla Noter’den muvafakat verecekler. Sizleri Allah’a havale ediyorum. Belgesi ve bilgisi olmadan konuşan ve yazan zavallılar. Kamuoyunun doğru bilgi alma hakkını bile engelliyorsunuz.
Kamuoyunda ‘292. İmzayı ben atacağım’ diye söz veren kişiye ‘Söz verdin, imzanı neden atmıyorsun?’ diye neden soramıyorsunuz. Eğer doğru ve dürüst gazeteci isen hadi bunu sor da cevabını yaz. Merakla bekliyoruz.”