Vali Yücel Yavuz Ayasofya'da Oruç Açtı 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ensar Vakfı ve diğer STK’lar tarafından ortaklaşa düzenlenen iftar programına katılarak yer sofrasında oruç açtı.
 
Ayasofya Camii bahçesinde gerçekleştirilen iftar programına Vali Yavuz’un yanı sıra Ensar Vakfı Başkan ve yöneticileri, İl Müftüsü, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İftar sofrası bir konuşma yapan Vali Yavuz, “Allah hepimize Ramazan ayının feyzinden, bereketinden, manevi atmosferinden istifade etmeyi nasip etsin. Trabzon’a atandığım ilk günde görev yazımı imzalamadan önce Ayasofya’ya gelerek Cuma namazımızı eda ettik, devamında şehitliğimize giderek onların duasını almak istedik ve göreve başladık.
 
Trabzon kadim bir şehir. İstanbul’un fethinden sonra bu fetih tam olması için Trabzon da fethedildi. Bu şehri yönetmek onur ve gurur vesilesidir. Bu görevi bize tevdi eden Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Bakanlarımıza şükranlarımızı arz ediyorum.
 
Türkiye; tarih boyunca adaleti, hoşgörüyü, doğruluğu, dürüstlüğü ve merhameti tüm dünyaya örnek teşkil edecek şekilde göstermiştir. Ancak bizi rahat bırakmayan odaklar var. Onlarla mücadelemiz tarihte olduğu gibi her daim sürecektir. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet,  gazilerimize de acil şifalar diliyorum.
 
Birlik ve beraberliğimizi korumak için bu tür etkinlikler çok önemlidir. Toplumda kaynaşmayı sağlayan etkinlikler bunlar. Bu organizasyonu gerçekleştiren Ensar Vakfı’na ve diğer sivil toplum kuruluşlarına  teşekkür ediyorum” dedi.
 
Vali Yavuz, programın ardından Ayasofya Mahallesinde vatandaşlarla çay içerek sohbet etti.