VALİ Yavuz'dan Muhtarlar Günü Mesajı 

 
 Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com  



Trabzon Valisi Yücel Yavuz ;Muhtarlarımızın ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçlarını karşılamak, karşılaştıkları sorunlara yönelik çözüm önerileri sunmak ve  muhtarlık müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, her yılın 19 Ekim günü "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmiştir.
 
        Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının seçilerek milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olma makamı olan muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır.
 
       Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Ayrıca, 186 yıllık yönetim tecrübesiyle muhtarlık müessesesi, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yüklenmiş bulunmaktadır.
 
         19 Ekim Muhtarlar Günü, demokrasi piramidimizin tabanıyla tavanının buluşması, kucaklaşması amacıyla ülkemizde yeni ve hayırlı bir geleneğin tesisine de vesile teşkil edecektir.
 
        Bu vesileyle, gerek milleti gerekse devleti temsil etmek görevini yürüten muhtarlarımıza yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. İlimizde görev yapan 692 mahalle muhtarımızın ve tüm halkımızın ′Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.