Bir asır önce, vatanı ve milleti uğruna, şanlı bayrağımızı ve istiklalimizi korumak adına gerektiğinde gözünü kırpmadan canını veren Trabzon halkı, içeriden veya dışarıdan, dirliğine, birliğine, kutsallarına el uzatan türlü düşmana karşı onurlu duruşundan hiçbir zaman taviz vermemiş, bu kararlılığı ve mücadele ruhuyla da ‘Anadolu’nun birleştirici gücü’ sıfatını fazlasıyla hak etmiştir.  

Kurtuluşa giden meşakkatli yolda, tıpkı diğer Anadolu şehirlerimizde olduğu gibi Karadeniz kıyısında da baskı ve zulümlere maruz bırakılan Trabzonlu hemşehrilerimiz, haksızlığa boyun eğmeyen karakterleri ve dik duruşlarıyla; sayısı, gücü, milleti ne olursa olsun, bağımsızlığına kast edene gereken cevabı vereceğini her daim ispat etmiştir. 

Bu duygularla, Trabzon’umuzun düşman işgalinden kurtarılışının 102. yıl dönümünde, işgali büyük dirençle başarısızlığa uğratan tüm kahramanlarımıza bir kez daha şükranlarımı ifade ediyor, canları pahasına topraklarını savunan aziz şehitlerimize ve sonradan ebediyete intikal eden gazilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, tüm hemşehrilerimi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”


İsmail Ustaoğlu
Trabzon Valisi