Vali Ustaoğlu’na Sürmene Kaymakamı Ahmet Gazi Kays ,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Ak Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu eşlik etti .
Vali Ustaoğlu Sürmene’ye kazandırılan Emniyet Müdürlüğü binasına hayran olduğunu yapımda emeği geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Trabzon Milletvekillerine ,Sürmene Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Ak Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu’na teşekkür etti . 
Trabzon Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ün girişimleri ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Tensipleri ile Sürmene Adliye Binası yanına Yeni Modern Emniyet Müdürlüğü binası yapıldı. 
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Emniyet Müdürlüğü için Yeni Adliye Binası yanında Emniyet Müdürlüğü İnşaat Emlak Daire Başkanlığına 1170 Metre Kare Arsa verdi. Sürmene'ye yapılan Yeni Modern Emniyet Binasından sonra Şehir merkezindeki eski  Emniyet Binası Yıkılacak ve arsası Sürmene Belediyesinin olacak. Yıkılan Emniyet Binasının yanındaki Orman işletme Müdürlüğü ve Arkasındaki boş arsa da Sürmene Belediyesi tarafından alınarak Sürmene'ye muhteşem bir alan kazandırılmış olacak. Sürmene Belediyesinin yapmış olduğu Modern Projede ise Sürmene'nin 100 Yıllık Otopark İhtiyacını karşılamak için ikinci adım atılacak . Sürmene'ye 600 Araçlık Modern Kapalı Otopark kazandırılacak .