Ustaömeroğlu devletin Bayburt’a Havalimanı yaptığını hatırlatarak, “Devletimiz Bayburt’a havalimanı yapıyor. Yapılmasına yapılsın. Ama Bayburt ve Rize’nin böyle bir talebi yerine getirilirken Trabzon’un uzun yıllara dayanan Güney Çevre Yolu talebinin gerçekleştirilmemesi üzüntü vericidir. Karadeniz’in yolu yok, çalışan gemisi yok, demiryolu yok. İnsanlar karayolu taşımacılığına mahkum edildi. Onu da doğru düzgün yapamıyoruz. Trabzon’a geliyoruz şehrin içinden geçiyoruz. Uluslararası sürücüler de şehir içi sürücüler de tek bir bölünmüş yola mahkum edildi” şeklinde tepkisini dile getirdi.  

TRABZON HİÇBİR PLANLADIĞI ŞEYİ ZAMANINDA GERÇEKLEŞTİREMEDİ
Ustaömeroğlu, “Yaşımızın geriye gittiği kadar geriye gidip projeksiyon tuttuğumuzda Trabzon’un hiçbir planladığı şeyi zamanında ge rçekleştirilmediğini görürüz. Tanjant Yolu planlandı 35 sene sonra gerçekleşti. Kanuni Bulvarı planlandı 25 sene sonra gerçekleştirilmeye başlandı. Güney Çevre Yolu 30 senedir konuşuluyor hala daha planlanmadı bile. Yani ne yazık ki hayat geçiyor ama hiçbir şey olması gerektiği zamanda hayata geçirilmiyor. Benim sosyal medyada Güney Çevre Yolu ile ilgili dikkat çeken paylaşımımın sebebi buydu. Şüphesiz Trabzon’un birçok problemi var ama ben orada bir ironi yaptım. Benim paylaşımım başka sorunları görmezden gelmek anlamında değildir” dedi. 

ÖNCE GÜNEY ÇEVRE YOLU YAPILMALI SONRA ULAŞIM MASTER PLANI ŞEKİLLENMELİ
Trabzon’da şu anda Ulaşım Master Planı yapıldığının altını çizen Ustaömeroğlu, “Bu plan yapılırken Kanuni Bulvarı devam ediyor, plan yapılırken kent içindeki düzenlemeler devam ediyor, tüneller açılıyor. Ama hiç Güney Çevre Yolu’ndan bahsedilmiyor. Trabzon’un Güney Çevre Yolu ulaşım master planıyla beraber ivedilikle ele alınması gerekiyor. Hatta belki de o kadar elzem hale geldi ki Güney Çevre Yolu önce bu yol yapılıp ulaşım master planının buna göre şekillenmesi lazım. Güney Çevre Yolu yıllar önce Tanjant yolunun yapması gereken trafiği teğet geçirip atma düşüncesini gerçekleştirecek transit yoldur. Bu yolun da ara bağlantılarla Trabzon’un kuzeyine bağlanması gerekir. Böylece master planını etkilemesi demektir. Ben bu konuda ters düşünüyorum. Önce Güney Çevre Yolu yapılmalı buna göre Ulaşım Master Planı şekillenmelidir. İşin aciliyetinden ötürü böyle olması lazım. Beşikdüzü’nden girip Of’tan çıkacak olan bir yoldan bahsediyoruz. Bu yol kendi içerisinde belki bir raylı sistemi de taşımalıdır” ifadelerine yer verdi. 

TRABZON’UN BİR B PLANI YOK !

Trabzon’un hiçbir zaman bir B Planı olmadığına vurgu yapan Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, “Bu kentin bir B Planı yoktur. Bir kriz olduğunda bu kentte bir B planı yok. Yol kapanıyor ve trafik kilitleniyor. Tünelde trafik kazası değil de çökme oldu diyelim. Düşünebiliyor musunuz başka yol yok B Planı yok ! Trafik tamamen işlemez ve kitlenir. Dolayısıyla trafiği bypass edecek kentin içine sokmayacak dışardan geçirecek yol bugüne kadar çoktan yapılmalıydı. Bugün yapılmaya kalkılsa en az 10 sene sürer. Nereden baksan elde tutulmuyor” diye konuştu.