Sultanahmet Meydanı'nda bulunan Turizm Şube Binası'na kimliği belirsiz bir kadın terörist, bombalı saldırı düzenledi. Şube binasının kapısında gerçekleştirilen saldırıda kimliği belirsiz olan canlı bomba kadın terörist öldü, bombalı saldırıda ağır yaralanan Trabzonlu olduğu öğrenilen polis memuru Kenan Kumaş şehit oldu. Polis memuru Taner Şenel hafif yaralandı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "Kadın canlı bomba öldü, 2 polis yaralandı" dedi. Ağır yaralı olan polis memuru Kenan Kumaş şehit oldu.

Tarihi Sultanahmet Meydanı'nda Yerebatan Sarayı'nın karşısında bulunan Turizm Şube Binası'da bugün saat 17.20 sıralarında gelen kimliği belirsiz bir kadın, içeri girmek için kapıya yöneldi. Tam bu sırada ise bomba patlattı. Kadın saldırgan olay yerinde parçalandı.

Şube binası önünde nöbet tutan 2 polis memuru yaralandı. Yaralanan polis memurları, Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan polis memuru Kenan Kumaş şehit oldu.

ŞEHİT POLİS TRABZONLU

Bombalı saldırıda yaralanan ve hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan polis memuru Kenan Kumaş'ın Trabzon'un Tonya İlçesine bağlı İskenderli mahallesinden olduğu öğrenildi.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 17:20 sularında canlı bomba olan kadın teröristin, ingilizce konuşarak, cüzdanını kaybettiği bahanesiyle binaya giriş yaptıktan sonra üstündeki bombayı patlattığını belirtti. Vali Şahin, kadın canlı bombanın öldüğünü, kimliğinin ise henüz belli olmadığını söyledi.

1 Ocak günü terör örgütü DHKP-C örgütü üyesi Fırat Özçelik, Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı önünde 2 polisin nöbet tuttuğu noktaya el bombası atmıştı. Bomba patlamayınca da tabancayla ateş açmıştı. Tek el ateşin ardından tabancası tutukluk yapan Özçelik, yakalanmış ve tutuklanarak cezaevine konulmuştu.