TRABZON OF'LU YILMAZ OYLARIN %84'ÜNÜ ALRAK KATİP ÜYE OLDU 

 Hamburg Eyalet Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) Güngör Yılmaz, oyların yüzde 84 ile Parlamento Başkanlık Divanı Katip Üyeliği'ne getirildi. 
Şubat ayında yapılan eyalet parlamentosu seçimlerinde oyların yüzde 45,6'sı toplayarak açık farkla en güçlü parti olan Sosyal Demokratlar Parti (SPD) milletvekili olan Trabzon Oflu, 54 yaşındaki Güngör Yılmaz, partisi adına Eyalet Parlamentosu Başkanlık Divanı'na girdi. Carola Veit (SPD) başkanlığındaki 8 kişilik divana partisi tarafından katip üyeliği için aday gösterilen Güngör Yılmaz, oyların yüzde 84'ünü alarak divana seçildi. Parlamento oturumlarını yönetmekle görevli Başkanlık Divanı'nda Yılmaz imza yetkisine sahip katip üyesi olarak oylamaların, sayımların organizesi ve denetimini parlamenter prosedüre uygun şekilde yapılmasını gözleyecek, parlamento başkanının yükünü hafifletecek. 

YILMAZ: "GURUR DUYDUM" 

Yılmaz'ı aday gösteren SPD Grubu Başkanı Andreas Dressel, şöyle dedi:

"Güngör Yılmaz ile yeni bir yüzü Hamburg Eyalet Parlamentosu Başkanlık Divanı'na aday gösterdiğimiz için sevinç duyuyoruz. Parlamento yönetiminde göçmen kökenli bir vekilin bulunmasının kentimizin çeşitliliğinin her alanında yansımasının bir güzelliği ve gerekliliği olduğuna inanıyoruz."

Güngör Yılmaz, partisinin kendisi bu denli önemli aday göstermesinden gurur duyduğunu ifade ederek, "Parti arkadaşlarımın bana layık gördüğü görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağım" dedi. 

 

Yılmaz katip üyeliği seçiminde oyların yüzde 84'ü ile 121 sandalyeli parlamentonun çok büyük çoğunluğunun desteğini almasının da kendisini çok sevindirdiğini kaydetti.