TRABZON'DAN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM DEVAM EDİYOR 
Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Beşir Derneği Trabzon Temsilciliği ve Trabzon Avcılar Kulübü Derneği tarafından düzenlenen organizasyonla Bayırbucak Türkmenlerine iki TIR dolusu yardım malzemesi gönderildi.  
 
Yardım malzemeleri yola çıkarılmadan önce düzenlenen törende Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Beşir Derneği Trabzon Temsilcisi Kibar Bayraktar, Semerkant Vakfı Trabzon Şube Başkanı Muhammet Siyah, Trabzon Avcılar Kulübü Derneği Genel Sekreteri Ercüment Açıcı, hayırseverler ve Beşir Derneği gönüllüleri hazır bulundu.  
 
BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU: YARDIMLARIMIZ ARTARAK SÜRECEK  
Burada yardım çalışmalarıyla ilgili olarak görüşlerini ifade den Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, bu tür yardımlara aralıksız olarak devam ettiklerini ve yardımlarının artarak süreceğini ifade ederken, “Bizim aziz milletimiz insan sevgisi ve medeniyet milletidir. Dünyanın neredesinde zulüm görev varsa, nerede ihtiyaç içinde olanlar varsa; tarihimizin, kadim medeniyetimizin bize mirası olan, onların yanında olmayı sürdüren bir faaliyet içindeyiz. Bu faaliyette başta Beşir Derneği’nin yönetici ve gönüllerine, Semerkant Vakfı’na, Trabzon Avcılar Kulübü Derneği’nin mensuplarına, Büyükşehir Belediyemizin Gençlik Meclisi başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum. Sizlerle iftihar ediyorum. Gönlümüzün, gücümüzün, her zaman dünyada nerede zulüm gören varsa onların yanında olduğumuzu ve bu münasebetle Suriye’deki bütün Müslüman kardeşlerimizle, Bayırbucak Türkmenleri kardeşlerimizle omuz omuza olduğumuzu gösteren bu faaliyete katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak da hem özgürlüklerine kavuşmaları için hem de insani ihtiyaçlarının karşılanması için görevlerimizi yerine getiriyor olmanın iç huzuru içinde olduğumuzu, bu yardımlarımızın da her zaman artarak devam edeceğini ifade ediyorum” diye konuştu.  
 
BAYRAKTAR: BİZ, BU İŞLERİ KENDİMİZE VAZİFE EDİNDİK  
Beşir Derneği Trabzon Temsilcisi Bayraktar da konuşmasında nerede bir yardıma muhtaç varsa onların yardımına koşmayı kendilerine vazife edindiklerini ifade ederken, “Bizim medeniyetimiz merhamet ve adalet medeniyeti. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen bir Peygamberin (S.A.V.) ümmetiyiz. Bu işleri kendimize vazife hissediyoruz. Ezilmiş, mağdur olmuş, yardıma muhtaç olan herkes bizim ilgi alanımızdır. Kaldı ki bunlar Türkmenler ve Müslümanlar. İlgimiz ondan dolayı bu yardımları toplamaya, dağıtmaya ve yerlerine ulaştırmaya daha fazla oluyor. Bu yaptığımız organizasyonla iki TIR dolusu yardım topladık. Yaklaşık 800 çuval un, 1000 battaniye ve gerisi muhtelif gıda olmak üzere 52 tonluk malzememiz var. Bu yardımların toplanmasında Trabzon Avcılar Kulübü’nün, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin ve Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Dairesi’nin çok yardımlarını gördük. Sayın Başkanımızın eli her zaman bizim üzerimizde. Bu tür organizasyonlarda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bizlere her türlü kolaylığı sağlıyor, maddi manevi bizlere destek oluyor, önümüzü açıyor, bizlere cesaret veriyor. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.  
 
SİYAH: HAYIRSEVERLERLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ BULUŞTURDUK 
Semerkant vakfı Trabzon Şube Başkanı Siyah ise bu kampanyalarla hayır sahipleri ile ihtiyaç sahiplerini buluşturduklarını ifade ederken, “Allah Telala (c.c.) bu yardımları yapanların niyetlerini kabul eylesin inşallah. Allah Telala bizleri rızasına uygun amel işleyenlerden eylesin, mazlumların yanındakilerden eylesin, yüreğinde bu sıkıntıyı yaşayıp ekmeğini onlarla paylaşma sevgisini versin hepimize. Böyle bir organizasyon oldu. Bizde yanlarında yer aldık. Gıda maddesi ve battaniye üzerinde olduk. Biz hayra vesile olduk. Hayır sahipleri ile muhtaç insanlarımızı buluşturma görevini üstlendik. Tüm hayır sahiplerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.  
 
Gerçekleştirilen törenin ardından iki TIR dolusu yardım malzemesi dualarla yola çıkarıldı.