Trabzon Ortahisar İlçe Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, yıllardır taşınması yılan hikayesine dönen Değirmendere mevkiindeki Çimento Fabrikası'nın taşınmasıyla ilgili olarak fabrika yetkilileriyle görüştüklerini belirterek fabrikanın taşınması konusunda fikir birliğine varıldığını kaydetti. 
 
Başkan Genç, Büyük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek site esnafının sorunlarını dinledi. Sanayi Sitesi'nin durumu ve çimento fabrikasının geleceğinin konuşulduğu ziyarette Başkan Genç, "kamuoyunda bu bölgeye ilişkin ciddi bir beklenti oluştuğunun farkındayız. Sanayi sitesinin de içinde bulunduğu bu bölgenin rehabilitasyonu konusunda plan ve proje çalışmaları yürütülmektedir. Konum itibariyle yıllardır sorun haline gelen Çimento fabrikasının bulunduğu yerden kaldırılması konusunda da başbakanımızın da talimatları var. Havayolu ile Trabzon'a gelenler Trabzon'a yakışmayan bir manzara ile karşılaşıyorlar.
 
Tabi 'Çimento Fabrikası taşınsın da ne olursa olsun' anlayışında değiliz. İstihdam etmiş olduğu personelin dışında doğrudan veya dolaylı olarak binlerce kişiye istihdam sağlayan fabrikanın taşınması konusunda akılcı davranacağız. Fabrikayı oradan kaldırırken halkımızı memnun edeceğiz. Ama mağduriyet de yaşatmayacağız. İlimiz istihdamına katkı sağlayan bu fabrikanın yatırımcısına da milletvekillerimiz, Trabzon Valimiz sayın Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ortahisar Belediyesi olarak bizler her türlü kolaylığı sağlayacağız" açıklamasında bulundu.
 
Çimento Fabrikası'nın geleceği hususunda fabrika yetkilileriyle görüşmeler yapıldığını kaydeden Genç, görüşmelerde gayet olumlu izlenimler edindiğini ve fabrikanın taşınması konusunda fikir birliğine varıldığını sözlerine ekledi.