Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Trabzon'un iç kesimleri ile Rize, Artvin, Bayburt, Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde, Marmara'nın batısı, kuzey, güney Ege, batı Akdeniz kıyıları, kuvvetli yağış görüleceğinden dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

MARMARA'NIN BATISI VE KUZEY EGE KIYILARINDA KUVVETLİ YAĞIŞ

Yapılan son değerlendirmelere göre ; bugün akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de başlayacak olan yağışların gece boyunca devam edeceği, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak İzmir'in kuzey ilçeleri, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) , Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

GÜNEY EGE İLE BATI AKDENİZ'İN BATISINDA FIRTINA BEKLENİYOR

Rüzgarın, Güney Ege ile Batı Akdeniz'in batısında yarın (04.06.2014 Çarşamba) sabah ilk saatlerden itibaren kuvvetini artırarak doğu ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60/75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz ve balıkçılarımız olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

KUZEYDOĞU KESİMLERDE KUVVETLİ YAĞIŞ

Bugün, Trabzon'un iç kesimleri ile Rize, Artvin, Bayburt, Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır uyarıları yapıldı.

METEOROLOJİ BATI VE İÇ KESİMLERDE 'TOZ TAŞINIMI' UYARISINDA BULUNDU

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, batı ve iç kesimlerde 'toz taşınımı' beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. Yapılan değerlendirmeye göre, Afrika üzerinden gelen tozların bu gece saatlerinden itibaren batı kesimlerde zamanla iç kesimlerde etkisini göstermesi bekleniyor. Güneyli rüzgarlarla birlikte taşınacak tozun Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da yer yer görüş kısıtlamasıyla birlikte çamur şeklinde yağışlara yol açacağı değerlendirmesi yapıldı.