Taşkın kontrolünde koordinasyon gerektiren konuların ele alındığı Valilik B Toplantı Salonu’ndaki toplantıda konuşan Vali Ustaoğlu, “Devletimiz özellikle son dönemlerde yangın, sel ve heyelan olaylarıyla büyük mücadele veriyor. Yangın olaylarının yanında taşkın ve su baskınları da yaşıyoruz ve maalesef ülke olarak, milletçe canımız yanıyor. 

Tabii afetlerle mücadelede hızlı hareket önemlidir. Bu konuda en hızlı hareket eden ülkelerin başındayız. Ancak istiyoruz ki bu olaylar yaşanmadan önce önleyici tedbirleri alalım. Bu konuda devlet olarak önemli çalışmalar yapıldı. Çok büyük yatırımlar yapıldı, yapılmaya da devam ediyor.
Bilindiği üzere önleyici tedbirlerle büyük faciaların önüne geçilebilmektedir. Afet öncesi yapılan çalışmalar afet sonrası yaşanacak faciaların boyutunu azaltıyor. İlgili kurumlarımızla bugün bu toplantıyı yaparak olası bir afete karşı nasıl daha hazırlıklı olabiliriz ve önleyici tedbirler noktasında neler yapabiliriz bunu konuşacağız” dedi.

Toplantıda birim yetkilileri ile birlikte, il geneli taşkın riski açısından ele alındı. Taşkın riskine karşı alınacak önlemler değerlendirildi.