Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılını ‘Sağlıklı Yaşam İçin Hareket’ yılı olarak kabul etmesinin ardından Trabzon’da belli zaman aralıklarında yürüyüş etkinliği düzenleniyor.

Etkinlikler çerçevesinde Ayasofya Kavşağından Beşirli istikametine doğru 5 kilometre yürüyüş yapıldı.

Yürüyüşe Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, sağlık personeli ile vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün sağlıkla yakından ilişkisinin bulunduğunu ifade eden Vali Öz, “Yürüyüşün sağlıklı bir hayatta önemi büyüktür. Bugün burada tüm Trabzonlu hemşehrilerimizle güzel bir havada güzel yürüyüş yapıyoruz. Hayatımız hep hareketle geçsin istiyoruz. Dengesiz beslenme, obezite bütün hastalıkların aslında kaynağıdır. Bunun bilincinde olarak bol bol yürüyelim, spor yapalım ki sağlıklı kalalım” dedi.

Sağlık bakanlığı müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ise, yürüyüşlerin kanserle ilişkisine değinerek, “Yürümek kabızlığı önler, bağırsakları çalıştırır. Yürüyen insan kabız olmaz ve kansere yakalanma riski de azalır. Bu yüzden kanser riskini azaltmak için bol bol yürüyüş yapmamız gerekiyor” dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu da, özellikle obezite başta olmak üzere kronik hastalıklarla mücadele etmek için fiziksel aktivitelerin arttırılması gerektiğini söyleyerek, “Bu konuda bazı önerilerimiz var. Örneğin, toplu taşıma araçlarını kullanırken bir iki durak ötede inebiliriz, asansör kullanmayabiliriz, bol bol yürüyebiliriz. Günlük 10 bin adımı tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan 5 kilometrelik yürüyüşün ardından katılımcılara meyve ikram edildi