Trabzon'da Raylı Sistem Güzergah Depoları Oy Birliği İle Belirlendi 
 Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

 Trabzon Büyükşehir Belediyesinin bugün gerçekleştirilen oturumunda Trabzon Hafif Raylı Sistem Depolarının Yerleri ve Raylı Sistemin Geçeceği Alanlar Belirlendi. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin bugün gerçekleştirilen oturumunda Trabzon için birbirinden önemli kararlar alındı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, oturumun başında ilk olarak heyelan ve su taşkınları olaylarının yaşandığı Beşikdüzü ilçesinde sürdürülen çalışmalarla ilgili olarak Meclis üyelerini bilgilendirdi. Çalışmaların Büyükşehir Belediyesi tarafından 415 personel ve 112 iş makinesiyle 24 saat esaslı olarak sürdürüldüğünü kaydeden Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili olarak ayrıntılı açıklamalarda bulundu.
Başkan Gümrükçüoğlu’nun değerlendirmelerinin ardından Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan Meclis gündemine gelen müzakereler görüşülerek karara bağlandı

 Büyükşehir Belediye Meclisinde raylı sistem için de dev bir adım atıldı. Raylı sistem güzergâhına ilişkin depo yerleri ile ilgili müzakere Mecliste görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. İlk etapta Akçaabat ve Kaşüstü arasında yapılması planlanan raylı sistem için proje ihalesine çıkacaklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Raylı sistemin birinci adımı dünkü Meclis toplantımızda atıldı. Bugünde konuyla ilgili önemli bir karara imza attık. Bu kararımızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza sunacağız. Proje ihalesini bu yıl sonuna kadar yaptıktan sonra önümüzdeki yılın ortasında projeyi elimize almayı planlıyoruz. Sonrasında yapımına başladığımızda raylı sistemi bakalım 2019’a yetiştirebilir miyiz?” diye konuştu.