Trabzon'da Ocak Ayında Bin 162 kişiye iş buldu

Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

TRABZON’DA “Çalışma Hayatında Millî Seferberlik” programı kapsamında Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un başkanlığında çeşitli meslek kuruluşlarının katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı. İŞKUR Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin 2016 yılında 9 bin 400 kişiyi işe yerleştirdiklerini söyledi.

Trabzon'da “Çalışma Hayatında Millî Seferberlik” programı kapsamında Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un başkanlığında çeşitli meslek kuruluşlarının katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı. Trabzon Valilik Binası A Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda Vali Yücel Yavuz, Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin, SGK Trabzon İl Müdürü Aydın Gedikli, birer konuşma yaparak projenin önemine dikkat çekti. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Çalışma Hayatında Millî Seferberlik" projesinin 81 ilde devam ettiğini belirterek, “Türkiye'miz genelinde 'Çalışma Hayatında Millî Seferberlik' projesi adı altında bir kampanya ile istihdam politikasında seferberlik çalışmaları 81 vilayette başladı ve devam ediyor. Trabzon’umuz da yine aynı şekilde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ve teşkilatları olan Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR Müdürlüğümüz ve tabii ki Valiliğimizin himayesi ve koordinasyonunda başlatılan bu seferberlik ve iş dünyasına yönelik teşvikler, hibeler artık bir paket hâlinde ilimizde başlatıldı. Bu seferberlik başta Cumhurbaşkanı’mızın talimatları ve himayelerinde, Başbakan’ımız, İçişleri Bakanı’mız Süleyman Soylu ve tüm bakanlarımızın destekleriyle bu hâlini almıştır.” dedi.

TRABZON'DA 2016 YILINDA  9 BİN 400 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin, 2016 yılında 9 bin 400 kişiyi işe yerleştirdiklerini belirterek, bu yılın Ocak ayı itibariyle ise bu sayının bin 162 olduğunu söyledi. Trabzon’daki işyeri sayıları hakkında bilgi veren Zengin, “İlimizde bir artı işçi çalıştıran yerlerimizin sayısı 3 bin 382. 10 artı işçi çalıştıran iş yeri sayımız bin 454. 50’nin üzerinde işçi çalıştıran iş yerlerimizin sayısı ise 221. Toplamda İş Kur’a kayıtlı 5 bin işverenimiz olmasına rağmen Trabzon SGK kayıtlarında 16 bin 900 işveren bulunduğunu görüyoruz. Bütün işverenlerin hepsinde çalışan sayısı ise 130 bin 122. Sanayi sicil belgesine sahip işyeri sayımız yaklaşık 500. Çay, fındık ve su ürünleri bunların yüzde 26’sını oluşturan sektörlerdendir. İnşaat ürünleri de yüzde 17 kapsamındadır. 500 firma içerisinde 35 firmamızda ARGE bulunmaktadır. 108 firmada ise kalite kontrol departmanları bulunan bir yapıya sahibiz.  Bu yıl Ocak ayı itibariyle bin 162 kişinin işe yerleştirildiğini kaydeden Zengin, “2016 yılında 22 bin 889 açık iş aldık. Bunlardan 9 bin 400’nün iş yerleştirmesini fiilen yaptık. 2016 yılında İŞKUR kanalıyla yerleştirme yapılan sayı 9 bin 400’dür. İşverenlere ise 36 bin 500 yönlendirme yapmışız. Yani 36 bin 500 iş görüşmesini sağlamışız. 9 bin 400 istihdam oluşmuş. Bu rakamlar Trabzon’un kendisine verilmiş olan kotanın üstüne geçmiştir yani hedefimizi tutturduk ve geçtik. 2017 yılı Ocak ayı içerisinde ise bin 162 kişiyi işe yerleştirdik.” diye konuştu

SGK Müdürü Aydın Gedikli de müdürlük olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vererek, “Yaklaşık 250 işverenimizle yüz yüze görüşmeler yaptık. Bunların önerilerini, şikâyetlerini dinleme fırsatı bulduk. Bunlardan bizim almamız gereken önlemleri değerlendirdik.” ifadelerini kullandı.