Etkinliğe; Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortahisar İlçe Emniyet Müdürü Kadir Uzuner, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Baydere, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İzzet Aşkar, Numan Turan, Ahmet Özdemir, Hüseyin Erden, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Aydın Özkurt, Trabzon Ticaret Borsası Genel Sekreteri Nazlı Genç, Sektör Temsilcileri, Meslek Lisesi Müdürleri, Okul Müdürleri, Rehber Öğretmenler, Veliler ve ortaokul 8.sınıf öğrencileri katıldı.
Okul Müdürü Lütfüye Kul açılış konuşmasında; Trabzon’un köklü kurumlarından olan Kız Meslek Lisesinin 1937 yılından bu güne binlerce kız çocuğunu meslek sahibi yaptığı ve meslek edindirmeye devam ettiğini söyledi. Kul, okulda verilen dört yıllık mesleki ve teknik eğitimin ardından öğrencilerin kamuda ya da özel kurumlarda istihdam edilebileceği gibi, lisans ve ön lisans programlarına da devam edebildiklerini, aynı zamanda diploma iş yeri açma belgesi ve Europass sertifikası ile mezun olduklarını da ifade ederek şöyle konuştu:
“Bireyler meslek seçimi yaparken, mutlaka o mesleğin özelliklerini araştırmalı ve kendi kişisel özellikleri ile uyumlu olup olmadığını değerlendirmelidir. Böylece öğrenciler ilgi, istek ve yeteneklerine uygun bölümleri yakından tanıyıp, ona göre okul ve bölüm seçebileceklerdir. Bu da onların gelecekte yaptığı işi seven, mutlu bireyler olmalarını sağlayacaktır. Bugünün küçükleri yarının büyükleri çocukları yönlendirmede biz eğitimcilere ve velilerimize önemli görevler düşmektedir.”
Konuşmaların ardından Grafik ve Fotoğraf Alanı tarafından ünlü ressamların tablolarından alıntılar ile tasarlanan ve bir kısım baskıları gerçekleştirilen, Moda Tasarım Teknolojileri Alanı tarafından dikilen kıyafetlerin sergilendiği defile büyük ilgi gördü.
Defile sonrası Grafik ve Fotoğraf Alanı öğrenci çalışmalarının yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Sergide gazete ve dergi tasarımı, afiş çalışmaları, kurumsal kimlik çalışmaları (logo, antetli kağıt, kartvizit, zarf tasarımı, dosya tasarımı vb.) broşür, ambalaj tasarımı, fincan ve tişört tasarımları, desen çalışmaları, illüstrasyon çalışmaları, guaj boya çalışmaları ve nokta çizgi çalışmalarına yer verildi.
“Başarımdaki Sır Mesleki ve Teknik Eğitim” sloganıyla düzenlenen ve 13 Mayıs 2022 Cuma gününe kadar açık kalacak stantlarda; Adalet, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, El Sanatları Teknolojisi, Moda Tasarım Teknolojileri, Grafik ve Fotoğraf, Güzellik Hizmetleri ile Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanlarındaki öğrencilerin yapmış oldukları tasarım ve görseller sergileniyor.