Trabzon'da vatani görevi sırasında koğuşta uyuşturucu içerken bölük komutanı tarafından suçüstü yakalanan ve Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Sedat D. Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlandı.

Uyuşturucuyu Meydan Parkı’nda tanımadığı bir kişiden aldığını söyleyen Sedat D. için 1 yıl süreyle uzmanlar eşliğinde tedavi kararı verildi. Sedat D. tedaviyi reddederse yeniden yargılanacak.

Vatani görevini yaparken koğuşta uyuşturucu kullanan askere denetimi serbestlik yasasından bir yıl süreyle tedavi edilmesine verildi.

ŞEHİRDE ALDI, BÖLÜĞÜNE SOKTU

Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli asker koğuşta uyuşturucu içerken bölük komutanı tarafından suçüstü yakalandı. Askeri savcılığın ihbarı üzerine Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Sedat D. adlı askerin uyuşturucu maddeyi Atatürk Alanı’nda ismini bilmediği bir kişiden aldığını söyledi.

İKİ ARKADAŞI KURTULDU

Yargılama sırasında E.B. ve M.D. adlı askerlerinde olaya tanık olduğu fakat haklarında yeterli delil olmadığı için tanık sıfatıyla ifadeleri alındı. Yapılan yargılama sonrasında sanık askerin koğuşta kase içerisinde uyuşturucu madde yaktığı sırada yakalandığı belirtildi. Mahkeme koğuşta uyuşturucu kullanan askeri denetimi serbestlik yasasından bir yıl süreyle uzmanlar eşliğinde tedavi edilmesine karar verdi. Sedat D. tedaviyi reddederse yeniden yargılanacak ve ceza alacak.

Kaynak: Günebakış