İlçenin Kabasakal Mahallesi'nde, bir yakınlarının cenaze törenine katılmak için dün, iki çocuğuyla İzmir'den gelen Betül Toprak, törene yetişemeyince evine gitti.

Akşam saatlerinde namaz kılarken 4 yaşındaki kızı Ayşenur'un evden çıktığını fark eden Toprak, kızını almak için dışarı çıktı ancak bulumadı. Yakınlarıyla çevrede kızını arayan Toprak, arama çalışmalarından sonuç alamayınca durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan'ın talimatı üzerine bölgeye gönderilen Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile jandarma ekiplerince, Ayşenur Toprak'ın bulunması için çalışma başlatıldı. Vatandaşların da destek verdiği çalışmalar, eğitimli köpekler ve termal kameralarla yürütüldü.

Yaklaşık 7 saatlik arama sonucu bir kilometre uzaktaki Ağırtaş Mahallesi'ndeki uçurumdan Ayşenur'un sesini duyan ekipler, çalışmaları burada yoğunlaştırdı. Uçurumun altına inen AFAD ekipleri ve vatandaşlar, Ayşenur'u ırmak kenarındaki ağaç dalları üzerinde buldu.

Vücudunda çizikler olan Ayşenur Toprak, kaldırıldığı Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki kontrollerinin ardından taburcu edildi.