Trabzon'da Karla Mücadele 226 İş Makinesi İle Devam ediyor 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  


Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılışında sürdürülen çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, ilk genelinde kar ve buzlanma ile mücadele çalışmalarına aralıksız olarak devam edildiğini kaydetti.

226 İŞ MAKİNESİYLE KAR MÜCADELESİ VERİLİYOR

Kar mücadelesi çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından Kar Mücadelesi Eylem Planı çerçevesinde sürdürüldüğünü ifade eden Gümrükçüoğlu, “Dün gece itibariyle şehrimizin üst kesimlerinde devam eden ve 03.00 itibari ile il geneline yayılan kar yağışında karşısında 226 iş makinesi ile çalışmalara devam edilmektedir. Ortahisar ve Yomra ilçelerinde kapalı anayol bulunmayıp tali yolların açılması çalışmaları sürdürülmektedir. Gece buzlanmaya karşı mücadele yapılacaktır. Diğer ilçelerimizin tümünde kapalı mahalle yollarına müdahale edilmektedir ve gece itibariyle büyük çoğunluğu yeniden ulaşıma açılmış olacaktır. Çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir” diye konuştu.

ÇUKURÇAYIR’A DOĞALGAZ VERİLECEK

Başkan Gümrükçüoğlu, Ortahisar ilçesinin Çukurçayır Mahallesi’ne doğalgaz ulaştırılması içinde çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı. Çukurçayır’a doğalgaz verilebilmesi için istimlâk çalışmalarına devam edildiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Eski köpek barınağı bölgesindeki istimlâk çalışmalarımızın 2017 yılının ilk 3 ayında bedellerinin ödenmesiyle birlikte, buraya çelik boru ana hattın döşenmesiyle Çukurçayır’a doğalgaz ulaştırmış olacağız. Bu çalışma yüklenici firmanın 2017 yatırım programına alınmıştır. Ortahisar ilçemizde 72 bin 387 işyeri ve konuta doğalgaz ulaştırılmış, bunlardan 41 bin 406 doğalgaz kullanmaya başlamıştır. Kapısına doğalgaz ulaştırılan işyeri ve konutların doğalgaz kullanma oranı yüzde 57’dir. Doğalgaz kullanımın artmakta olduğunu görmekle birlikte, kapısına doğalgaz getirilen herkesin mutlaka doğalgaz kullanmasını önemle rica ediyoruz” şeklinde konuştu.