Trabzon'da bir araya gelen bir grup, Diyarbakır'da Türk bayrağının gönderden indirilmesi ve Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen baskını protesto etti.

Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Trabzon İl Temsilciliği organizasyonunda, "Ortak Değerimiz Ayyıldızlı Al Bayrağımıza Saygı ve Teröre Hayır" mitingi gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması sonrası basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber, Lice ilçesinde Türk bayrağını indirdiğini, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskında aralarında başkonsolos ve polislerin de olduğu 49 kişinin rehin alındığını anımsattı.

Musul'da Türk özel harekat birliklerinin de tetiğe dokunmadığını ya da dokundurulmadığını söyleyen Dilber, Türk toprağı sayılan konsolosluk binasına saldırı yapılarak hükümranlık hakkının yok edilmesine rağmen yöneticilerden, devlet olma gereğinin tavır ve davranışlarının görülmediğini savundu.

Dilber, milletin varlığının ve bağımsızlığının sembolü olan bayrağın gönderden indirilmesinin kabul edilemez olduğunu, Türk milletinin bayrak inmesin diye çeşitli savaşlarda ve terör örgütü PKK'ya karşı on binlerce şehit vererek kutsal bayrağı bugünkü nesillere teslim ettiğini söyledi.

KKTC'de Türk bayrağını gönderden indirmek isteyen Ruma haddini bildiren Türk askeriyle gurur duyduklarını söyleyen Dilber, Diyarbakır ve Musul'daki olayları kınadı.

Dilber, bu olaylara herkesin ve her kurumun tepki göstermesi gerektiğini belirterek, "Yeni destanlar yazmak gerekirse onu yazacak yürek hepimizde mevcut. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur" dedi.

Gruptakiler daha sonra dağıldı.