Çarşıbaşı’ndaki plajda artık çarşamba günleri kadınlara özel uygulama yapılacak. Bu günde erkekler plaja giremeyecek. Ailece gelecekler ise haremlik selamlık benzeri bir yöntemle denize girecekler.

Konuyla ilgili olarak, henüz resmi bir açıklama gelmese de Çarşıbaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tahsin Usta’nın uygulamayla ilgili olarak düşünceleri aynen şöyle:

“Çarşıbaşı Kaymakamlığı, ilçede plaj işletenlere, Belediye Başkanı'nın da katıldığı bir toplantıda plajlarda artık kadın ve erkeklerin ayrı ayrı denize gireceklerini açıklamış. Buna göre çarşamba günleri sadece kadınlar, diğer günler de erkekler denize girebileceklermiş. Polis bu konuda kontrol yapacakmış. Karar ilçede yaşayanlarca hayretle karşılandı ve uygulanamaz olarak nitelendi.

Çarşıbaşı tarihinde eğitimi ve sosyal yönüyle bilinen, kültür kenti, şirin bir yerdir. Üç gündür ilçedeyim. Ne yazık ki bu gün ilçede yaşayanlar hiç de iyi şeyler anlatmıyorlar. Çözülmesi gereken onca ve öncelikli sorun varken Kaymakamlığın bu yaklaşımı kabul edilebilir değildir. İlçede son günlerde gençlerin içine düşürüldüğü (ve sayısı da az olmayan) bonzai illeti ve diğer ciddi sorunlarla uğraşılacağına bir ay sonra bitecek olan deniz mevsimi nedeniyle Çarşıbaşılılar'ı böyle gereksiz bir konuyla gündem yapmaya kimsenin hakkı yoktur.

Trabzon'dan İlçemize gelerek, güvenli ve güzel bir şekilde denizden yararlanan misafirlerimize ve ilçe halkına böyle bir karar uygulanmamalıdır. Komşu ilçelerden neyimiz farklı. Gereksiz ve hukuksuz olan bu kararın yeniden değerlendirilerek yok sayılmasını, Çarşıbaşı'nın da kültürel ve olumlu değerleriyle anılmasını ilgililerden saygılarımızla bekliyoruz…”

Çarşıbaşı Kaymakam Vekili Mahmut Beyazlı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada önerinin Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz'dan geldiğini kaydederek, "İşletmecilerimizle görüştük fakat onlar böyle bir uygulamanın alamayacağını söylediler. Haremlik ve selamlık olarak plajı ikiye bölme gibi bir düşüncemiz yok. Zaten böyle bir şey de görüşmedik. Sadece belediye başkanımızın önerisi vardı. Buna da işletmecilerimiz rıza göstermedi. Şu an için böyle bir durum söz konusu değil" diye konuştu.