Bu yılın ilk ilk kruvaziyer gemisiyle Trabzon’a gelen 270 Alman turist horonlarla karşılandı. 

Karadeniz’e açılan 150 metre boyunda 271 yolcusu 165 mürettebat ile sabah saatlerinde Trabzon Limanı’na demirleyen Hamburg adlı Bahama Bandıralı kruvaziyer gemisinin gelişiyle ilgili karşılama töreni düzenlendi.
 
Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şefi Hasan Hacıahmetoğlu ve beraberindekilerin karşıladığı Alman turistlerden oluşan yolcular, horon karşılanırken hamsi maskotu da eşlik etti. Alman turistler Trabzon’a ayak bastıkları Trabzon limanında kemençe eşliğinde horan oynarken, hamsi maskotu ile yakından ilgilendiler, fotoğraf çekildiler.
 
Gemi, kaptanı, gemi turizm sorumlusu ve gemiden ilk inen yolculara çiçek ve Trabzonspor kaşkolu takdim eden Muzaffer Ermiş, Hasan Hacıahmetoğlu, TURSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Dereli, Gemi Acentesi Yusuf Çakır yılın ilk kruvaziyer gemisini karşılamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 
Müdür Ermiş, Karadeniz turuna çıkan geminin Sochi’den Trabzon’a gelerek buradan İstanbul’a gideceğini belirterek, turistlerin Sumela Manastırı, Ayasofya Müzesi gibi Trabzon’un tarihi yerlerini gezerek akşam saatlerinde Trabzon’dan ayrılacaklarını söyledi.
Hazırlıkları en iyi şekilde yaparak turist sayısını artırmaya çalıştıklarını söyleyen Ermiş, Kırım’da yaşanan olaylardan ötürü bu sezon Trabzon’a daha çok kruvaziyer gemisi gelmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
 
Turistlere Trabzon’u tanıtan katalog ve DVD ile fındık takdim edilirken daha sonra kendilerini bekleyen otobüslere binerek limandan ayrıldı.
 
Öte yandan Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu’nun ortak yürüttüğü çalışmalar kapsamında geçtiğimiz ay içerisinde ABD’nin Miami kentinde düzenlenen dünya kruvaziyer fuarına katılarak büyük ilgi görmüştü. Yapılan tanıtım çalışmalarında Trabzon’a kırka yakın gemi rezervasyonu yaptırdığı belirtilirken Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri ile Karadeniz’de kruvaziyer turizminin geliştirilmesi için dört ülkenin katılımı ile Karadeniz Kruvaziyer platformu kurularak tanıtım faaliyetlerine başlamıştı.