Ortahisar İlçesi İskenderpaşa Mahallesi Taşbaşı mevkiindeki restorantlarda, yabancı uyruklu bayanların fuhuş için müşteri temin ederek, korsan taksilerle yakın ilçemizdeki bir *Otele*  giderek, burada *fuhuş* yaptıkları ve otelin adeta genel kadınların çalıştığı mekan haline getirildiği tespit edilmiştir.

12.09.2021 günü saat 04:00 sıralarında Mahkeme kararına istinaden yapılan operasyonda; 

*STAR BECHEVERIA* ibareli 9 mm tabanca ve 4 adet fişek ile *PEITRO BERETTA* ibareli 7,65 mm tabanca ve 7 adet fişek elde edilmiştir. 

Ayrıca otelde yapılan aramada *3'ü Türk* Vatandaşı, *12'si Yabancı* olmak üzere *15 kadın*, birlikte oldukları şahıslarla alınmıştır. 

Otel sahip/müsteciri hakkında *Fuhşa Teşvik, Aracılık veya Zorlama* *6136 Sayılı Kanuna Muhalefet*, *Kullanmak için Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Bulundurma* suçlarında *adli tahkikat* başlatılmış ve otel sahipleri ile 2 çalışanı gözaltına alınmıştır.
Ayrıca bayanların *kamu sağlığı* bakımından kontrolleri yapılacak, *deport* işlemleri gerçekleştirilecek, otelin *faaliyetten men'i* ve idari *para cezaları* uygulanacaktır. 

İl merkezi başta olmak üzere, ilçelerimizdeki Otellerde de *kamu sağlığını ve ahlakını* tehdit eden *fuhuş* faaliyetleri tarafımızdan sıkı bir şekilde takip edilmeye ve operasyonel çalışmalar yapılmaya devam edilecektir.  

Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur.