CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, Beşirli’de kokunun giderilmesi için yapılan menfezlerden bazılarının zarar gördüğünü ifade etti. 

Konuyu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme taşıyan Şahin, “Beşirli’de kanalizasyon kokusu vardı. Menfezlerin denizle buluşturulması çalışması vardı. Birkaç gün önce bir vatandaş gitmiş, deniz ve dalga nedeniyle yapılan menfezlerden bazıları zarar görmüş. Projede mi hata var, bir yerde hata var” dedi. 

Başkan Zorluoğlu ise, o bölgede 11. menfez yapıldığını ifade ederek, “Orada 11 tane menfez yaptık. Batı kısmında Karayolları 5 menfezi tamamladı. Bizim hedefimiz Faroz Balıkçı - Barınağı ile dolgu alanında kalan doğal plajı, ki orada 2 tane dere var. Onlarıda önümüzdeki aylarda menfezle uzatacağız. Derelerden o alanı temizlemiş olacağız. Orayı şehrin merkezinde plaj olarak düzenleyip halkımızın hizmetine sunmak” dedi. 


 Başkan Zorluoğlu, “Menfezlerin bir bölümünün zarar görmesi, onları arkadaşlarımız bakıyor. Geçici kabulleri yapıldı kesin kabulleri yok. Ona eksik bir şey varsa tamamlandırılır. Biz aynı zamanda bu sularımızı yüzülebilir olup olmama konusunda tahlil ettiriyoruz. En son arkadaşlarımızın bana verdiği bilgide, Yalıncak dahil plajlarımızda su kalitesi yüzülebilir. Çok sayıda plajımızı su numuneleri almak suretiyle incelettik. Şu ana kadar hiç bir tanesinde bir sorun bize gelmedi. Dolayasıyla vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla buralarda denize girebilir” dedi.