TRABZON'DA 23 NİSAN COŞKUSU 
Haber : Melek çakır www.trabzonhaber24.com

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da törenlerle kutlandı. Kutlamalar, İl Milli Eğitim Müdür vekili Zekeriya Taşan’ın  Valilik Önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

Daha sonra Erdoğdu İlköğretim okulunda gerçekleştirilen törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, eşi Rukiye Öz, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, , Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Turan Ahmet Taşkaya, Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Taşan, daire amirleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

 Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından 23 Nisan şiirleri okundu. Öğrenciler Vali Öz’e birer çiçek buketi verdi.

 Milli Eğitim müdür vekili Zekeriya Taşan günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından çeşitli halk oyunları ve 23 Nisan gösterileriyle devam eden törende şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilirken, tören öğrencilerin Dünya Çocukları, Penguen yürüyüşü ve müzik korusunun seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle devam etti.

Sizler Ülkemizin Geleceği Ve Milletimizin Umudusunuz

Törenden sonra günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Öz " Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi yetişmeleri, vatana, millete yararlı bireyler olmaları ve ülkemizi daha ileriye taşımaları için, eğitimlerini en iyi şekilde almalarını ve sosyal sorumluluk bilinci kazanmaları için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekmektedir.
Milli iradenin temsil edildiği TBMM’nin açılışının ve ilk meclis başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik Ve çocuk Bayramı herkes için büyük bir anlam ifade etmektedir.

Gençlerimizin çok çalışıp üretmeleri gerekiyor.Bundan ötürü elinizdeki tüm imkânları iyi değerlendirip yarınlara emin adımlarla yürümelisiniz. Sizlerde o ışığı ve işareti görüyoruz. Ve bundan dolayı sizlerden güç ve güven alıyoruz” dedi.  
 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bir özelliğinin de bütün ülkelerin çocuklarının barış ve kardeşlik içerisinde bir dünyada yaşama mesajını vermiş olması olduğunu söyleyen Vali Öz “  Bayram dolayısıyla Gürcistan’dan gelen çocuklara da yapmış olduğunuz güzel etkinliklerden dolayı sizleri tebrik ediyor başarılar diliyorum ve tüm çocukların bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.