Sizlerin de bildiği gibi bayramlar, aziz milletimiz için sevgi, saygı, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının pekiştiği, iyi niyet duygularımızın daha da canlandığı, dargınlık ve kırgınlıkların bir kenara bırakılarak unutulduğu özel günlerdir.
 
​Millet olarak dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerine tarihimizin her alanında rastlamaktayız. Yetimi, öksüzü, fakiri, kimsesizi, yaşlıyı her zaman bağrına basmış bir toplumun fertleri olarak, manevi duyguların yoğunlaştığı bu günlerde yardımsever Trabzon halkının; kimsesiz ve yardıma muhtaçlardan maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceklerine yürekten inanıyorum.
​Bu vesile ile paylaşma ve yardımlaşma ruhunun en yoğun yaşandığı Kurban Bayramı’nı en iyi şekilde değerlendirmeli ve bu kıymetli günlerin bize getirdiği huzur ortamının değerini iyi bilmeliyiz.  Kötülüklerden ve olumsuz düşüncelerden uzak durarak iyiliği ve doğruluğu bir yaşam düsturu olarak benimseyip yaşamalıyız.
 
​Değerli Hemşehrilerim,
​Bu Kurban Bayramı’mızı da geçen sene gibi pandemi koşulları gölgesinde geçirmek zorundayız. Sizlerin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da aynı hassasiyeti göstererek bayram ruhunu yaşayacağınızı ve yaşatacağınızdan eminim. Sevdiklerimizle yine maske, mesafe ve temizlik kurallarını koruyarak bayramımızı kutlayacağız. Fakat bu senenin geçen yıldan bir farkı olduğunu da unutmayalım. Artık sevdiklerimizle yaşayacağımız o güzel bayramlar için elimizde geçen yıl olmayan bir imkânımız var ki o da ülkemizdeki aşılarımızdır. Sizlerden isteğimiz bu bayramı pandemi koşullarındaki son bayram olarak yaşayabilmek için aşılarınızı bir an önce olmanız ve böylece bundan sonraki bayramlarımızda bayram ruhuna eskisi gibi kavuşabilmektir.
 
​Bu duygu ve düşüncelerle tüm Trabzonlu hemşerilerimin rehavete kapılmadan alınan tedbirlere uyarak geçireceği Kurban Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, bayram günlerinin sevinçlere, mutluluklara vesile olmasını diliyor, tüm halkımızın sevdikleri ile birlikte sağlık, huzur ve esenlik dolu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.