İş, staj ve kariyer fırsatları hakkında öğrencilerin bilgilendirildiği etkinliklerde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin (CBİKO) koordinasyonunda yürütülen stajseferbirliği, kariyer kapısı, yetenek kapısı ve kariyer fuarlarının tanıtımı yapıldı.


Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emre Ş. Aslan’ın koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlikler tüm Meslek Yüksekokullarını (MYO) kapsayacak şekilde gerçekleştirildi. Vakfıkebir MYO ile başlayan etkinlikler, Tonya MYO, Beşikdüzü MYO ve Şalpazarı MYO ile devam etti.


İş fırsatı sunan Kariyer Merkezi etkinliğine yüzlerce öğrenci katılım sağladı. 
Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emre Ş. Aslan’ın önderliğinde gerçekleşen öğrenci buluşma toplantısı, öğrencilerin ilgi odağı oldu. Staj ve iş imkanı konusunda çeşitli olanakların anlatıldığı etkinlikte, kariyer projeleri, kurs ve sertifikalar, mezun bilgi sistemi gibi birçok konuda bilgi verildi. Aslan yaptığı açıklamada: “Bizi yarınlara taşıyacak olan şey geçmişimiz değildir, şu an yaptıklarımızdır. Biz, yarınlara ulaşmanızda sizlere yardımcı olmak istiyoruz. Yarınlara ulaşabilmek ve istediğiniz kariyer hedeflerine varabilmek için öncelikle hayaller kurmalısınız. Hayaller ve hedefler olmadan motivasyon sağlanamaz. Sizler hayal kuracaksınız bizlerde sizlerin hayallerinizi gerçekleştirmek için ön açacağız, kılavuzluk yapacağız. Bizlerin var olma amacı sizlere hizmet etmektir. Bu ülkenin geleceği olan siz gençlere düşen görev hayaller kurmak ve bu hallere uygun hedefler belirlemek ve çaba göstermektir. Bizlere düşen görev ise sizlere yardımcı olmaktır. Takıldığınız yerde engelleri kaldırmak veya engelleri kaldırmanıza yardımcı olmaktır. Sizden tek bir isteğimiz var. Kendiniz için, bu ülke için bu millet için hayal kurmaktan ve mücadele etmekten vazgeçmeyin. Biz her zaman sizin destekçiniz olacağız.” dedi.
Kariyer Merkezi Bilgilendirme sunumunu yapan Öğr. Gör. Aytaç Burak Dereli, öğrencilere Stajseferbirliği, Yetenek Tv, Yetenek Kapısı, Kariyer Kapısı vb. gibi birçok konuda bilgi aktararak CBİKO’nun platformları hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin soru-cevap etkinliğini gerçekleştiren müdür yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Ayvaz, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Aslan, ve Kariyer Merkezi Danışmanı Öğr. Gör. Doğan Gürdal kendi tecrübelerini ve deneyimlerini aktararak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Kariyer merkezinin yıllık planının da tanıtıldığı toplantılarda yıl içerisinde yapılacak olan iş mülakatı simülasyonu, seminerler, kurslar, sertifikalar hakkında yapılan bilgilendirmeye yoğun ilgi gösteren öğrenciler, etkinliğin çok faydalı olduğunu, bu olanaklardan faydalandıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.