Trabzon'un Yeni Otogarının Yeri Belli Oldu 

Türk Basınında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramını nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şehirde yapılması planlanan yeni otogar ile ilgili açıklamalarda bulundu. 


MURAT ZORLUOĞLU ; 
Aşkale Çimento'nun otogara sıcak bakmadığını anlatan Zorluoğlu, yeni otogarın mevcut otogar alanına yapılacağını söyleyerek şu ifadelere yer verdi; AŞKALE ÇİMENTO, OTOGARA SICAK BAKMADI Otogar ile ilgili alakalı olarak Çimento Fabrikasının alanı çıktı. Karar verdiğimiz bir yer değildi. Cumartesi günü Erzurum’da program vardı oraya katıldığımda Aşkale Çimentonun yönetim kurulu başkanı ile oturdum görüştüm. Orada ki mevcut yıkılan taşınan çimento fabrikasının alanı ile ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz, ne yapabiliriz konuştuk. Otogarın orada yapılması konusunda ilerleme kat edemedik. Çok arzu etmiyorlar. Bizde zorlamadık. Süratle Çimento Fabrikasından kalan kalıtnıların kaldırılmasını rica ettim. Orası tamamen temizlenecek. 

OTOGAR İÇİN KARAR VERİLECEK

Otogar ile ilgili olarak geçen hafta Ulaşım Dairesi yaptıkları çalışmaları getirdiler. Kutlugün tarafında bir alan getirildi ama orası Trabzon’da ulaşım daha çok doğu batı aksında devam ediyor. Artvin, İstanbul Ankara.. Kuzey Güney aksında çok fazla yok. Otobüslerin Rize’den, Artvin’den gelip içeri girip yukarı çıkıp oradan tekrar geri dönmeleri çok mantıklı gelmiyor. Sanki Doğu Batı aksında bir yerde yapılması çok daha mantıklı olur. Değirmendere bu manada uygun lokasyon. Trenin, hafif raylının geleceğini düşündüğümüzde orası tam bir kavşak. O sanayi sitelirinin de zaman içinde oradan kaldıracağını hayal ediyorum var sayıyorum. Uzun süre alacak ama yapılması gereken iş. Bence de Değirmendere bölgesinde yapılması gerek. Orada tek yerimiz var. Mevcut Otogarın bulunduğu alan. Öteki türlü kamulaştırma yapmamız lazım. Şehir yeni otogar arzu ediyor. O noktada karar aşamasındayız. Hatta bugün yarın karar verip, yeni otogarın projelerinin yapılması için düğmeye basacağız. Son aşamaya geldik.