Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde lojistikle birlikte Endüstri Merkezi’ni de bulunduracak olan Yatırım Adası Projesi’nin hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, proje ile ilgili çalışmaları sonlandırmak üzere olduklarını belirterek, “Başbakan’a sunacağız” dedi.

15 Bin Kişiye İsdihdam

Arsin Organize Sanayi önünde 16 milyon m3 dolgu ile gerçekleştirilecek olan 2 milyon m2’lik yatırım alanının altyapısını devlet gerçekleştirecek. 150 milyon dolarlık birinci yatırım boyutu Başbakan’a sunulacak. 15 bin kişinin istihdamını sağlayacak olan proje ihracata 7 milyar dolar katkı sağlayacak.

2 Yıl İçinde Bitecek

Devletin altapı için harcayacağı 150 milyon doların ardından özel sektörün de 500 milyon dolarlık bir yatırımla 2 yıl içinde tamamlanması düşünülen Yatırım Adası Trabzon tarihinin en büyük yatırımı olma özelliğini taşıyacak. Proje Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Mart’ta Trabzon’a yapacağı ziyarette ele alınacak.

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu projeyle ilgili çalışmaları sonlandırmak üzere olduklarını belirterek, projenin son halini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Mart ayındaki Trabzon ziyaretinde sunacaklarını kaydetti.  Endüstri Yatırım Adası Projesi ile ilgili çalışmaların son aşamasına geldiğini kaydeden Hacısalihoğlu, “Proje çalışmaları hızlı bir şeklide devam ediyor. Sona doğru gelindi. Proje toparlanıyor. Sanıyorum Mart ayının 24’ünde Başbakanımız Trabzon’da olacak. Projenin son şeklini kendisine sunacağız. Herhangi bir sorunumuz yok çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sayın Başbakanımızın daha önceki ziyaretinde ‘projeyi sonlandırıp taahhütleri alın’ şeklinde talimatı olmuştu. Biz de bu talimatlar doğrultusunda proje çalışmalarını hızla sürdürdük. Sayın başbakanın gelişinde projenin son halini ve yaptığımız hazırlıkları kendisine sunacağız” dedi.